Ooit hadden ze bij de Burger King een Chili Chicken Nugget Burger. Hij kostte maar een euro en het was dan ook een supersimpel burgertje: kipnuggets, sla en chilisaus op een broodje. Ik besloot hem eens zelf te maken, maar dan wel met zelfgemaakte nuggets van kipfilet. En met spek erop. Want spek.

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 2 lekkere burgerbroodjes
  • 1 ei
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram tarwebloem
  • 50 gram paneermeel
  • 40 gram ijsbergsla
  • 4 eetlepels chilisaus
  • 2 dikke plakken ontbijtspek

Bereiding

  1. We beginnen met maken van de kipnuggets. Hiervoor verwarm je de oven voor op 200 graden, terwijl je kipfilet in stukjes snijdt. Bestrooi de stukjes met wat zout en peper.
  2. Pak drie schaaltjes of diepe borden. Vul de eerste met bloem, de tweede met ei en pers daarna de teentjes knoflook bij met een knoflookpers (goed roeren) en in de derde de paneermeel.
  3. Haal de stukjes kip één voor één door de bloem, de ei met knoflook, en de paneermeel. Leg ze op een bakplaat en schuif die in de oven. Ze moeten 30 minuten bakken, maar draai ze na een kwartiertje wel even om.
  4. Zet een koekenpan op hoog vuur en bak hierin het ontbijtspek mooi krokant en bruin. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
  5. Snijd de broodjes open en gril de snijvlakken even kort in het spekvet. Niet twijfelen, gewoon doen, want dat is fucking lekker.
  6. Bouw de burger door op het broodje sla te leggen, daarop wat chilisaus, de kipnuggets, meer chilisaus en tot slot het spek. Geniet!