Ik ben geen groot fan van de McDonald’s en de Burger King, maar eens in de zoveel tijd heb ik plots heel veel zin om er heen te gaan. Om een kwartier later teleurgesteld weer naar buiten te lopen, want zodra ik een fastfood-burger op heb, snap ik niet waarom ik het zo graag wilde. Om er vervolgens twee maanden later weer heen te gaan…

Van één ding word ik echter wel altijd blij: de doodnormale Mc Donald’s Hamburger. De Euroknaller. De burger uit de Happy Meal. Vlees, augurkje, uitjes, saus, klef broodje. Die.

Ik besloot om eens een poging te wagen deze thuis na te maken, maar dan met beter vlees en een lekker broodje. En wonder boven wonder lukte dat gewoon! Het recept deel ik graag met je.

McDonald's Hamburger

Ingrediënten

  • 200 gram versgedraaid rundergehakt
  • 2 lekkere burgerbroodjes (ze moeten lekker zacht zijn)
  • 1 kleine zoete (of rode ui)
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 flinke theelepels Heinz Yellow Mustard mild (geen andere mosterd nemen, want dan smaakt hij niet zoal bij de Mc)
  • 2 plakjes augurk

Bereiding

  1. Het bereiden van deze burger is heel simpel, dus ik voeg maar even een extra stap toe zodat het nog ergens op lijkt. Bereid je mentaal voor op het maken van je burger
  2. Versnipper de ui heel fijn. (Geen idee hoe? Nou, zo!)
  3. Maak van het rundergehakt met behulp van een kookring twee mooie dunne burgers. Strooi zout op beide kanten.
  4. Zet een koekenpan op hoog vuur en smelt hierin een klontje boter. Snijd de broodjes open en gril de snijvlakken kort in de boter. Veeg vervolgens de pan schoon met een stukje keukenpapier en zet hem weer op hoog vuur,
  5. Bak de burgers 2 minuten per kant.
  6. Bouw de burger door de ketchup en mosterd op de bovenkant van het broodje te spuiten. Het vlees, wat uitjes en het plakje augurk leg je op de onderkant. Vervolgens leg je de bovenkant met saus er bovenop.
  7. Pak hem in in een papiertje dat je vorige keer hebt bewaard nadat je een McDonald’s hamburger hebt gegeten Of eet hem meteen op.