Artikelen in "Algemeen" categorie

Lieve restaurants: jullie moeten wat beter je best gaan doen

Fastfood Burger

Het is een soort gouden regel voor restaurants en eetcafé’s: je moet één of twee gerechten op de kaart zetten die eigenlijk iedereen wel lust. In de praktijk zijn dat al jarenlang dezelfde: (kip)saté en een burger. Dat is natuurlijk top, want de wereld wordt beter van burgers. Alleen is er één probleem: de kwaliteit van de meeste burgers is de laatste jaren niet omhoog gegaan, terwijl de standaard van en voor burgers wel omhoog is gegaan.

Lees verder…

Show me your burger!

Asian Adventure Burger

Al ruim twee jaar schrijf ik wekelijks over burgers en een groot deel van de artikelen op Vrijdag Burgerdag gaan over mijn eigen creaties. Meerder keren per maand sta ik in de keuken te klooien met gehaktmolens en spatels om weer een nieuw recept te maken. En voordat ik hem opeet, heeft de creatie nog even snel een uitgebreide fotoshoot. Jij bekijkt vervolgens deze foto’s, leest de bijbehorende recepten en misschien probeer je de burger wel zelf te maken!

Lees verder…

Recept: Chili Chicken Nugget Burger

Chili Chicken Nugget Burger

Ooit hadden ze bij de Burger King een Chili Chicken Nugget Burger. Hij kostte maar een euro en het was dan ook een supersimpel burgertje: kipnuggets, sla en chilisaus op een broodje. Ik besloot hem eens zelf te maken, maar dan wel met zelfgemaakte nuggets van kipfilet. En met spek erop. Want spek.

Lees verder…

Mooie Kerstdagen en een fijne jaarwisseling!

Fijne Kerstdagen

Het is vandaag de eerste keer sinds begin 2015 dat vrijdag geen Burgerdag is; het is immers Eerste Kerstdag. Een burger eten is desondanks niet verboden, ik raad het zelfs aan, maar op de site is verder weinig te beleven. Ik ben er op 1 januari weer met een nieuw Burgerjaar!

Leuk voor feestjes: Hamburghapjes uit een cupcakevorm

Hamburgerhapjes

Je kunt discussiëren of ze daadwerkelijk de naam burger mogen hebben, maar ze smaken in ieder geval wel naar burgers: deze hamburgerhapjes. Het recept is afkomstig van Buzzfeed Tasty en in een video van 30 seconden leggen ze uit hoe je ze maakt. Maar uiteraard heb ik de bereiding ook nog even voor je uitgeschreven.

Lees verder…

Recept: Elke vrijdag een burger in je mailbox

Een verrassingspakketje

Nee, er is niets mis met je internetverbinding. Er is vandaag inderdaad geen nieuw recept op de site verschenen! Daar heb ik allemaal slechte smoezen voor (ziek geweest, druk op het werk, sociale activiteiten etc.), maar daar heb jij als burgerliefhebbers natuurlijk helemaal niets aan. Vrijdag is immers Vrijdag Burgerdag. 

Lees verder…

Dit zijn de 7 populairste sauzen voor op een burger

Insanity Burger van Jamie Oliver

Over werkelijk elke business kun je tegenwoordig trendrapporten downloaden met daarin de laatste ontwikkelingen en voorkeuren van consumenten. Jawel, zelf over de burgerbusiness. Schweid & Sons heeft een onderzoek gedaan onder burgerrestaurants naar hun menu’s en de voorkeuren van hun klanten. Daar kwam onder meer uit dat 38 procent van de burgerrestaurants een briochebroodje gebruikt voor hun populairste burger, terwijl 3 procent een burger op een pretzel serveert (hoe dan?!). 

Lees verder…

Recept: Hawaïburger

Hawaïburger

Ananas is een perfecte topping voor een burger. Dat komt door de vorm en door de zoete smaak. Al moet je hem wel combineren met de juiste andere toppings, anders kan het ronduit smerig zijn. Ga daarom niet zelf plakken ananas op een willekeurige burger gooien, maar bak gewoon deze Hawaïburger.

Lees verder…

De Vrijdag Burgerdag Nieuwsbrief: elke week een recept in je mailbox

Mailbox

Vrijdag Burgerdag is veel meer dan een website. Ik probeer op zoveel mogelijk plekken mooie burgerfoto’s, recepten, recensies en nog veel meer te delen. Daarom kun je Vrijdag Burgerdag volgen op Twitter, Facebook, Instagram en Foursquare. En daar voeg ik vanaf september e-mail aan toe.

Lees verder…

Vrijdag Burgerdag bij Giel op 3FM

Hoe kun je de dag beter beginnen dan met een gesprek over Burgers? Niet. Dus vanochtend in alle vroegte hing ik aan de lijn bij Giel op 3FM voor een smakelijk gesprek in het kader van International Burger Day. Terugluisteren is gratis!

Oudere Artikelen »