Artikelen in "Algemeen" categorie

De Vrijdag Burgerdag Bucketlist: Welke burger moet ik gegeten hebben?

De Hamburg

Met de start van 2019 is ook alweer het vijfde jaar dat Vrijdag Burgerdag bestaat begonnen! Voordat ik eind dit jaar de vijfde verjaardag van mijn burgerimperium vier, wil ik eigenlijk gegeten hebben op alle plakken in Nederland waar ik de burgers geproefd moet hebben.

Lees verder…

Burger TV: Na het zien van deze video’s heb je gegarandeerd honger

burgervideo

Dat burgers goede modellen zijn voor een foodfotograaf hoef ik je waarschijnlijk niet uit te leggen. Logischerwijs zijn ze dan ook razend populair als lijdend voorwerp in de video’s van bekende food channels op YouTube. Eens in de zoveel tijd duik ik YouTube in om te kijken wat voor heerlijke video’s er zijn gemaakt en na een half uur moet ik wel stoppen, omdat ik inmiddels ontzettend veel honger heb gekregen. Kun jij de honger weerstaan die je krijgt na het zien van deze video’s?

Lees verder…

Wil je elke week een Vrijdag Burgerdag recept krijgen?

nieuwsbrief

Ik probeer hier op Vrijdag Burgerdag zo vaak mogelijk een nieuw burgerrecept te delen, maar helaas lukt het me niet om dat elke week te doen. Het vinden of bedenken, bereiden en fotograferen en uiteindelijk het schrijven van een recept kost veel werk en helaas kan ik nog niet leven van Vrijdag Burgerdag (was het maar zo’n feest!).

Lees verder…

Lieve restaurants: jullie moeten wat beter je best gaan doen

Fastfood Burger

Het is een soort gouden regel voor restaurants en eetcafé’s: je moet één of twee gerechten op de kaart zetten die eigenlijk iedereen wel lust. In de praktijk zijn dat al jarenlang dezelfde: (kip)saté en een burger. Dat is natuurlijk top, want de wereld wordt beter van burgers. Alleen is er één probleem: de kwaliteit van de meeste burgers is de laatste jaren niet omhoog gegaan, terwijl de standaard van en voor burgers wel omhoog is gegaan.

Lees verder…

Show me your burger!

Asian Adventure Burger

Al ruim twee jaar schrijf ik wekelijks over burgers en een groot deel van de artikelen op Vrijdag Burgerdag gaan over mijn eigen creaties. Meerder keren per maand sta ik in de keuken te klooien met gehaktmolens en spatels om weer een nieuw recept te maken. En voordat ik hem opeet, heeft de creatie nog even snel een uitgebreide fotoshoot. Jij bekijkt vervolgens deze foto’s, leest de bijbehorende recepten en misschien probeer je de burger wel zelf te maken!

Lees verder…

Recept: Chili Chicken Nugget Burger

Chili Chicken Nugget Burger

Ooit hadden ze bij de Burger King een Chili Chicken Nugget Burger. Hij kostte maar een euro en het was dan ook een supersimpel burgertje: kipnuggets, sla en chilisaus op een broodje. Ik besloot hem eens zelf te maken, maar dan wel met zelfgemaakte nuggets van kipfilet. En met spek erop. Want spek.

Lees verder…

Mooie Kerstdagen en een fijne jaarwisseling!

Fijne Kerstdagen

Het is vandaag de eerste keer sinds begin 2015 dat vrijdag geen Burgerdag is; het is immers Eerste Kerstdag. Een burger eten is desondanks niet verboden, ik raad het zelfs aan, maar op de site is verder weinig te beleven. Ik ben er op 1 januari weer met een nieuw Burgerjaar!

Leuk voor feestjes: Hamburghapjes uit een cupcakevorm

Hamburgerhapjes

Je kunt discussiëren of ze daadwerkelijk de naam burger mogen hebben, maar ze smaken in ieder geval wel naar burgers: deze hamburgerhapjes. Het recept is afkomstig van Buzzfeed Tasty en in een video van 30 seconden leggen ze uit hoe je ze maakt. Maar uiteraard heb ik de bereiding ook nog even voor je uitgeschreven.

Lees verder…

Recept: Elke vrijdag een burger in je mailbox

Een verrassingspakketje

Nee, er is niets mis met je internetverbinding. Er is vandaag inderdaad geen nieuw recept op de site verschenen! Daar heb ik allemaal slechte smoezen voor (ziek geweest, druk op het werk, sociale activiteiten etc.), maar daar heb jij als burgerliefhebbers natuurlijk helemaal niets aan. Vrijdag is immers Vrijdag Burgerdag. 

Lees verder…

Dit zijn de 7 populairste sauzen voor op een burger

Insanity Burger van Jamie Oliver

Over werkelijk elke business kun je tegenwoordig trendrapporten downloaden met daarin de laatste ontwikkelingen en voorkeuren van consumenten. Jawel, zelf over de burgerbusiness. Schweid & Sons heeft een onderzoek gedaan onder burgerrestaurants naar hun menu’s en de voorkeuren van hun klanten. Daar kwam onder meer uit dat 38 procent van de burgerrestaurants een briochebroodje gebruikt voor hun populairste burger, terwijl 3 procent een burger op een pretzel serveert (hoe dan?!). 

Lees verder…

Oudere Artikelen »