Als kind wist ik op vrijdagochtend al wat ik die vrijdagavond zou eten. Vis. Met frietjes, als we de week daarvoor geen friet op hadden. En anders één van de vele andere visgerechten die mijn moeder maakte. Dol op vis ben ik nooit geweest, dus zodra ik op mezelf ging wonen eindigde het fenomeen Vrijdag Visdag. Het is sowieso voor mijn gevoel iets wat nogal old school is. En sowieso kun je aan de vooravond van je weekend beter een burger eten, toch?

Waarom een burger? Omdat burgers lekker zijn, duh. En dan bedoel ik geen Big Mac of Whopper, al valt over smaak niet te twisten. Ik bedoel een flinke hoeveelheid overheerlijk rundvlees, al mag een goed stuk kip of iets vegetarisch ook. Op een broodje, met net iets teveel andere meuk, waardoor je je afvraagt hoe je dit in hemelsnaam op gaat eten. En waarbij je uiteindelijk eindigt met vieze handen en een verzadigd gevoel. Ik krijg er meteen honger van als ik het opschrijf.

Burgers dus. Op vrijdag. En daarom lanceer ik vandaag, op de eerste vrijdag van een schoon nieuw jaar (dat vanaf vanavond onder de saus zit), Vrijdag Burgerdag. Een foodblog, zoals men dat noemt. Maar dan over maar één onderwerp. Met een man als auteur (da’s vrij uniek in foodblogland, schijnt).

Een belangrijk onderdeel van Vrijdag Burgerdag is dat er alleen op vrijdag nieuwe artikelen verschijnen. Logisch. Recepten, recensies, tips. Als het maar over burgers gaat. En het is meer dan een foodblog, want Vrijdag Burgerdag is natuurlijk helemaal social. Twitter en Facebook om te beginnen, binnenkort ook op Instagram (burgerfoto’s!). Vrijdag Burgerdag is er trouwens ook gewoon op zaterdag tot en met donderdag. Maar dan wordt er niks nieuws geplaatst. Daarvoor moet je wachten op vrijdag.

En wie ik ben? Ik ben Elger. Ik ben 28 en ik kom uit Utrecht. En de afgelopen jaren heb ik een grote liefde voor burgers ontwikkeld. Meer over mij kun je vinden op Elger.fm.

Genoeg huishoudelijke mededelingen. Blijf hangen, want later vandaag vind je hier het eerste echte artikel. Honger.