Als je niet teveel honger hebt, is het heerlijk om te lezen over en te kijken naar burgers. Foodporn-technisch is er immers niets zo mooi als een burger. Vrijdag Burgerdag bestaat natuurlijk ook niet voor niets. Het Amerikaanse foodblog Eater dat normaal over allerlei soorten eten schrijft, had -geheel terecht- drie weken geleden een heuze Burger Week!

In totaal werden er maar liefst 675artikelen geproduceerd, waarbij het vaak ging om lokale restaurants in Amerikaanse steden. Maar een paar artikelen zijn zeker de moeite van het teruglezen waard. Zoals de lijst van 21 Essential Hamburgers of America of de uitleg van een sommelier over welke wijn je het beste kunt drinken bij een burger. Ook interessant: burgerchefs aan het woord over wat een burger goed of juist slecht maakt. En er werd zelfs een stukje onderzoek gedaan naar de gemiddelde prijs van een burger in Amerikaanse steden.

Maar uiteindelijk zijn de video’s die Eater produceerde tijdens hun Burger Week het leukst. 16 stuks op een rij. Over burgers, burgers en burgers.