Tijdens de vorige Vrijdag Burgerdag begon het foodtruckfestival TREK aan zijn tweede editie in Utrecht. Tot en met Tweede Pinksterdag konden Utrechtse burgers genieten van een grote selectie van Nederlandse foodtrucks, waaronder diverse burgers (zowel van vlees als vega). Onder meer Firma Pickles en The Beef Chief waren te vinden op het festival. Vrijdag Burgerdag was erbij en de slideshow hierboven geeft een mooi beeld van de burgers op TREK.

Een klein smaakonderzoek leert trouwens dat je voor de beste burger beter naar een fysiek restaurant kunt. Neem bijvoorbeeld de Smoked BBQ Burger van de foodtruck van Firma Pickles. Die was op zich prima, maar dezelfde burger in het restaurant Utrecht is toch echt beter. De unieke sfeer, ambiance en gezelligheid van het festival maakt dat gelukkig ruimschoots goed.

Honger gekregen? In Nederland worden de komende maanden foodtruckfestivals gehouden, waaronder nog een aantal edities van TREK. Twee weken geleden maakte ik daarom dit handige overzicht.

Dit artikel heb ik samen met Hartje Utrecht gemaakt. Dat is een heel fijn blog over Utrecht, een prima stad met prima burgers.