Na de tegenvallende ervaring met Johnny’s Burger Co. was ik in eerste instantie een beetje terughoudend om een burger te bestellen bij burgerme. Dat is namelijk ook een restaurantketen die zich richt op het bezorgen van hamburgers. Als burgerblogger moet ik echter gewoon alles proberen en dus ben ik naar burgerme geweest. Officieel is dit dan ook geen bezorgde burger, maar een afgehaalde burger.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: burgerme heeft een gigantisch menu. Er staan vijftien burgers op en een maandelijkse wisselende special. Bijna allemaal met rundvlees, maar je kunt ook een kipburger of vegaburger bestellen. Je hebt de keuze uit enkel vlees of dubbel vlees, je kunt extra toppings toevoegen (deels gratis, deels betaald) en je kunt voor 50 cent je broodje upgraden naar een ciabatta. Vervolgens kun je er frietjes bij bestellen en ook een salade is mogelijk; in totaal zijn er maar liefst zes salades om uit te kiezen.

Je kunt je voorstellen dat de keuzestress toesloeg toen ik het menu voor het eerst zag. Ik besloot uiteindelijk de Roasted Onions Bacon Burger de bestellen: een burger met emmentaler, bacon, geroosterde uitjes, tomaat, ijsbergsla en chipotlesaus. Ik kon het niet laten om er zowel frietjes als een caesar salade bij te bestellen. Dat was uiteindelijk veel te veel, maar ik heb in ieder geval nog wel wat groente binnen gekregen.

Het gaat echter om de burger. En die was prima. Hij valt overduidelijk in de categorie fastfood, maar dan wel een flinke stap hoger dan de McDonald’s of Burger King. Prima vlees, de toppings waren oké en over het broodje kan ik ook niet klagen. Het is nu ook weer niet zo dat ik vervolgens dansend door de straten ben gegaan terwijl ik ‘burger me, burger you’ zong op de melodie van Abba, maar ik zou zeker overwegen om er in de toekomst opnieuw een burger te bestellen.

Hoe de bezorging is, weet ik natuurlijk niet. Ze rijden in ieder geval zelf met van die elektrische fietsen door de stad, dus je krijgt niet te maken met een schijn-zzp’er van Deliveroo, maar gewoon een onderbetaalde tiener die het leuk vindt om zo hard mogelijk over het fietspad te razen. Bestellen kan zowel via hun eigen site, als via Thuisbezorgd.

burgerme

Roasted Onions Bacon Burger

Besteld bij: burgerme in Utrecht
Prijs: €13,60 (incl. friet en caesar salade)
Waardering: ***