Naast het eten van burgers, maak ik radio. Ik ben te horen op Glow FM, de jongerenzender voor Eindhoven en omgeving, en ik breng dus flink wat uren door in de studio. Met enige regelmatig ook op vrijdag, waardoor ik rond etenstijd niet anders kan dan een burger bestellen. Tot voor kort was ik beperkt tot Burger Business. Niks mis mee, maar ik houd van afwisseling. Gelukkig is Deliveroo tegenwoordig actief in Eindhoven en dat biedt mogelijkheden!

Sterker nog: het zorgt eigenlijk gewoon voor keuzestress, want er zijn echt een heleboel burgerrestaurants in Eindhoven die zijn aangesloten bij de bezorgdienst! Ik besloot er blind eentje te kiezen: Barrel & Burger. Ze hebben slechts vijf burgers op het menu: vier met rundvlees en een vega, maar dat houdt het ook wel weer overzichtelijk. Qua prijs is het ook makkelijk: twee van de burgers kosten 8 euro en de andere drie 9,50 euro. Voor 2,50 euro koop je er frietjes bij en een salade on the side kost je 3 euro.

Tot zover de financiële details. Het gaat natuurlijk om de burger. Ik bestelde de Barrelburger met sla, tomaat, rode ui, augurk, cheddar, bacon en speciale saus. En dat bleek een goede keus. Voor een bezorgde burger was hij erg prima: warm en vers. Het broodje was oké, het vlees was goed en de toppings waren top. De saus zorgde voor een hele eigen smaak aan de burger, die ik eigenlijk niet echt kan beschrijven.

Als bijgerecht heb ik uiteraard frietjes besteld en daar gebeurde iets vreemds: ik kreeg een soort gezinszak friet. Ze smaakten prima, maar het was gewoon echt veel te veel. Ik heb nog niet de helft op en iemand anders had een avondmaaltijd aan wat er over was. Nu zou je veel frietjes eigenlijk moeten toejuichen, maar deze hoeveelheid resulteert simpelweg in voedselverspilling. Dat is doodzonde.

Tot slot nog even kuddo’s voor de bezorger van Deliveroo. De locatie waar ik zat is moeilijk te vinden en daarom voeg ik altijd handige instructies toe bij mijn bestelling. Veel bezorgers lezen die niet en bellen me terwijl ze twee straten verderop staan met mijn koudwordende eten in hun hand. De Deliveroo-bezorger reed echter in één keer goed. Pluspunten!

Barrel & Burger Deliveroo

Barrelburger

Besteld bij: Barrel & Burger in Eindhoven via Deliveroo
Prijs: €12,50 (+ €2,50 bezorgkosten)
Waardering: ****