Dankzij diensten als Deliveroo en Foodora kun je in de grote steden steeds meer burgers laten bezorgen. Een nadeel is dat het vrij snel een prijzige bedoeling wordt, waarbij je inclusief de bezorgkosten meer dan 15 euro afrekent. Wat dat betreft is Burger Business een uitkomst. Een burgerrestaurant zoals een pizzakoerier: ze richten zich helemaal op het bezorgen van burgers. En je kunt dan ook bestellen via hun eigen site of via Thuisbezorgd.

De burgers van Burger Business beginnen al bij 5 euro! En voor een bacon & cheeseburger betaal je bijvoorbeeld 7 euro. Dat zijn aantrekkelijke prijzen, maar de grote vraag is: wat krijg je daarvoor? Ik probeerde de Spicy Cowboy (ook 7 euro) uit. Deze burger bevat bacon, cheddar, bbq-saus en jalapeño’s als toppings. En dat is een prima combinatie!

De burger is warm en goed belegd (lekker veel jalapeño’s!). Daarmee scoren ze bij Burger Business sowieso al punten. Het broodje heeft een beetje wat weg van een McDonald’s-broodje, maar het vlees ziet er daarentegen prima uit. En de smaak? Die is prima. Het is een burger die wat meer leunt op de smaak die je kent uit fastfood-restaurants, maar dan van een betere kwaliteit. Het doet me een beetje denken aan de BurgerBar en dat is positief.

De smaak en kwaliteit zijn in ieder geval prima op orde en de frietjes die ik erbij bestelde zijn ook top. Dat komt vooral door de kruiden die ze er overheen gooien. Je krijgt er dorst en een hoge bloeddruk van, maar het is zo fucking lekker! Dit soort frietjes passen ook perfect bij het soort burgers dat Burger Business maakt.

De eerstvolgende keer dat ik op vrijdag in Eindhoven ben, bestel ik weer bij Burger Business. Dat zegt genoeg, denk ik!

Burger Business

Burger Business Spicy Cowboy

Besteld bij: Burger Business Eindhoven
Prijs: €9,95 voor burger, frietjes én drinken (+ €1,- bezorgkosten)
Waardering: *****