Een jaar geleden at ik voor het eerst bij een Nederlandse vestiging van Ellis Gourmet Burger. Ik was er daarvoor al geweest in België en ik was -toen ik een keer in Rotterdam was- dan ook benieuwd of de burgers in Nederland net zo goed smaken. Dat deden ze gelukkig! Dankzij Deliveroo kun je de burgers van Ellis Gourmet Burger in Amsterdam laten bezorgen en tijdens een lange werkdag besloot ik dat uit te proberen.

Ellis biedt bijna zijn volledige kaart aan via Deliveroo, dus er is keuze. Da’s sowieso al een pluspunt. De prijs is hetzelfde als in het restaurant. En da’s wel een minpunt, want door de bezorgkosten ben je dan dus duurder uit dan wanneer je een uurtje een tafel bezet houdt. Dat voelt altijd een beetje vreemd aan.

Ik besloot een de Ellis Special – Bacon te bestellen. Een burger met cheddar, spek, sla, tomaat, rode ui, augurken, mosterd en ketchup. Uiteraard heb ik er ook wat frietjes bij besteld, want een burger wordt nog beter met lekkere frietjes!

De burger werd snel bezorgd in een mooi doosje met de frietjes los. Hij was nog warm (wel zo prettig) en zat nog redelijk goed in elkaar. Op de foto lijkt het een beetje een zootje, maar het viel reuze mee. De smaak was hetzelfde als ik mij herinner van het restaurant in Rotterdam. Da’s op zich ook een goed teken, want dat betekent dat Ellis een eigen herkenbare smaak heeft weten te creëren.

De toppings waren prima, het vlees was oké en het broodje ook. Al met al een prima burger, die je dus kunt laten komen waar en wanneer je wilt. Nou ja, als je in het centrum van Amsterdam bent…

Ellis Gourmet Burger via Deliveroo

Ellis Gourmet Burger Ellis Special – Bacon

Besteld bij: Ellis Gourmet Burger in Amsterdam via Deliveroo
Prijs: €9,50 voor de burger + €3,70 voor de frietjes + €2,50 bezorgkosten
Waardering: ****