Het aantal burgerrestaurants in Utrecht lijkt niet te stoppen. Met de recente opening van de Five Guys op het Stationsplein en een nieuwe vestiging van Meneer Smakers lijkt de stad inmiddels wel redelijk verzadigd. Daarnaast zijn er de afgelopen twee jaar een aantal bezorgrestaurants geopend, waar je je burgers kunt bestellen. Zij concurreren met de reguliere burgerrestaurants die via Foodora, Deliveroo, UberEATS en soms zelfs Thuisbezorgd hun burgers aanbieden. Ik besloot één van deze bezorgrestaurants te testen: Johnny’s Burger Co.

Johnny heeft ruim assortiment aan burgers. Dat begint met een Classic Burger voor €6,50 en loopt op tot de West Coast Delight Burger (200 gram vlees met zure room, sla, rode ui, rundvlees, tomaat, Monterey Jack Cheese en guacamole) waarvoor je €9,10 tien neerlegt. Andere noemenswaardige burgers zijn Johnny’s Burger (met gebakken uien, champignons, sla, tomaat en Johnny’s saus) en de Crispy Chicken Piri Piri Burger Spicy (spicy, krokante kipfilet met sla, tomaat, mayonaise en piri-piri saus). Er is ook een vegetarische optie voor de liefhebber. Elke burger kun je pimpen met vier gratis toppings: augurken, jalepenos, tabasco en mosterd. Daarnaast zijn er toppings tegen een meerprijs zoals: cheddar, bacon, gebakken ui en gebakken champignons.

Voor €10,95 bestel je een menu met een burger van 125 gram naar keuze (voor €1,60 extra krijg je 200 gram vlees). Daarbij zitten potato wedges met saus en een blikje drinken. Voor een paar cent kun je de wedges laten vervangen door twister fries of onion rings.

Ik bestelde zo’n burgermenu met een BBQ Burger met extra bacon en jalapenos en twister fries on the side. En binnen een half uur stond de (eigen) bezorger voor mijn deur. Dat gebeurt me bij de Foodora’s van de wereld eigenlijk nooit, waardoor ik blij verrast was hoe snel mijn honger kon worden worden gestild.

Toen ik het doosje met de burger open maakte trof ik een ietwat platte en rommelige burger aan, die er desondanks best wel smakelijk uitzag. Helaas viel de eerste hap enorm tegen. Het vlees had erg veel weg van een fabrieksburger en had geenszins de smaak van versgebakken rundvlees. De toppings waren oké, maar ook wat vlak. Er was verdomd weinig spektakel te ontdekken aan deze burger. Hij was niet vies, maar ik heb ook geen moment genoten van deze burger.

De twister fries konden dat nog enigszins goedmaken. Ondanks dat ze al een tijdje geleden gebakken waren, smaakten ze ze nog steeds vers en krokant. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit zulke lekkere frietjes thuisbezorgd gekregen. Maar ja, het ging me om de burger…

Johnny's Burger Co.

BBQ Burger

Besteld bij: Johnny’s Burger Co. in Utrecht via Thuisbezorgd
Prijs: €11,95 (geen bezorgkosten)
Waardering: **