Aan bezorgdiensten in grote steden geen gebrek. Deliveroo, Foodora, UberEATS en Thuisbezorgd strijden allemaal om een plekje op de bezorgmarkt. Die markt groeit, maar je kunt je afvragen of hij ooit groot genoeg wordt voor al deze bedrijven samen. Maar dat is iets van latere zorg. Voorlopig kun je nu dus lekker kiezen. En vooral UberEATS zet zichzelf agressief in de markt. De dienst lanceerde exact een week geleden in Utrecht met gratis bezorging en geen minimaal bestelbedrag. Daar komt bij dat ze bloggers zoals ik hadden voorzien van wat gratis tegoed om de dienst uit te proberen. En nu ben ik de beroerdste niet om een keer hamburger te bestellen.

Het aanbod van burgers viel helaas nog wat tegen in Utrecht. Eigenlijk was Speck de enige optie. De andere burgerrestaurants hebben (nog) geen deal met UberEATS. Gelukkig bakt Speck prima burgers, weet ik van de vele bezoekjes aan het restaurant. De vraag is: kunnen ze die kwaliteit ook bij mij thuis bezorgen?

De keuze bij Speck is beperkt. Je hebt een biologische runderburger, eventueel met spek en/of kaas. Een broodje pulled pork is ook een optie, maar je kunt hevige discussies voeren of dat een burger is. Ik probeerde de burger met spek, of zoals hij officieel heet de MRIJ Burger BIO Speck. Daar krijg ik meteen frietjes en koolsla bij. Prima!

De burger werd snel geleverd door Max op een supersnelle wielrenfiets. Hij zat netjes in een doosje, maar toen ik die open maakte viel me al meteen iets op: het was nogal nat onderin het doosje. Sterker nog: de onderkant van het broodje was helemaal zompig geworden. En daar kan ik kort over zijn: dat is gewoon ranzig.

Doodzonde, want de burger was verder prima qua vlees en er zat lekker veel spek op. Er had nog wat meer saus op gemogen of één extra topping voor net wat meer smaak, maar in de basis was het een prima burger als ik zompige broodje weg denk. En dat is eerlijk gezegd moeilijk. Ik typ dit artikel dagen nadat ik de burger at en nog steeds denk ik alleen maar aan dat broodje. Ik ben bang dat ik vannacht wakker word omdat ik in mijn dromen achterna werd gezeten door zompige broodjes op een UberEATS-fiets.

De frietjes van Speck zijn trouwens lekker dankzij de kruiden die ze er overheen gooien. En dat koolsla is ook top. Maar er is gewoon niks wat kan compenseren voor dat broodje… Waarschijnlijk krijg ik na deze review nooit meer iets gratis van UberEATS, maar dan weet ik tenminste ook zeker dat ik geen zompig broodje krijg, dat scheelt weer.

MRIJ Burger BIO Speck

MRIJ Burger BIO Speck

Besteld bij: Speck in Utrecht via UberEATS
Prijs: €13,00 (geen bezorgkosten)
Waardering: ***