Afgelopen week was bezorgdienst Deliveroo jarig. Vanwege het eenjarig bestaan in Nederland betaalde je geen bezorgkosten, zo las ik die ochtend in de mailbox. En dat was precies op de dag dat ik een avondje door moest werken… Dus, ook al was het die dag woensdag, ik bestelde een burger. Bij The Butcher dit keer.

The Butcher was één van de eerste restaurants die ik ooit bezocht voor Vrijdag Burgerdag. “De totale smaak is voor een burger vrij subtiel en komt voort uit de combinatie van het vlees, de toppings en het broodje. Volgens veel professionals zoals het hoort bij een goede burger. Maar als je vooral houdt van heel veel smaak, dan is The Butcher niet de beste keuze voor je”, schreef ik er toen over. Maar mijn review van destijds heb ik er bewust niet bij gepakt voordat ik mijn burger bestelde via Deliveroo. Ik wilde hem immers zo objectief mogelijk proeven!

Je kunt als je bestelt kiezen uit het hele menu van The Butcher. Meer dan 10 burgers, een hotdog, fish & chips en zelfs een ontbijtoptie staan er op dat menu. Uiteraard staat er tussen de burgers iets kippigs en iets dat niet is gemaakt van vlees, maar als je bij een zaak bestelt die The Butcher heet dan moet je voor rundvlees gaan, vind ik. Ik bestelde daarom The Cowboy met jalapeño, ui en barbecuesaus.

Na een half uurtje wachten en regelmatig “fiets eens door” tegen mijn telefoon roepen, werden de burgers bezorgd. Nog prima warm gelukkig! The Cowboy bleek rijk belegd met vooral heel veel jalapeños (goddelijk), superlekkere saus en heerlijk vlees. Alleen het broodje viel tegen. Dat leek wel oud. Terwijl ik er net achterkwam dat ik er de vorige keer zo enthousiast over was. Zonde, want het deed af aan de totaalbeleving.

De frietjes, die ik er ook bij had besteld, maakten gelukkig veel goed. Die waren top! Alleen mag het bakje mayonaise best wat groter. Al met al: 4 sterren. De vijfde ster mag The Butcher komen ophalen in ruil voor een vers broodje.

The Butcher via Deliveroo

The Butcher The Cowboy

Besteld bij: The Butcher in Amsterdam via Deliveroo
Prijs: €9,95 voor de burger + €3,00 voor de frietjes (+ €2,50 bezorgkosten)
Waardering: ****