Sinds een tijdje rijdt UBEReats rond in Amsterdam. Het idee is eigenlijk precies hetzelfde als van bedrijven als Deliveroo en Foodora: bezorgers op de fiets halen eten op bij restaurants en bezorgen dat bij je thuis. Bestellen doe je via de UBEReats app. Een voordeel is dat UBEReats voorlopig geen bezorgkosten rekent. Dat scheelt, zeker als je in je eentje een burger wil bestellen, toch flink in de kosten. Ik probeerde de dienst uit met een burger van Thrill Grill.

Ik was al een keer bij Thrill Grill in Haarlem geweest. Prima burger, maar helaas weinig bijzonders, terwijl je dat wel verwacht van een zaak die is opgericht door een sterrenchef. Omdat ik wist dat ik geen wonderen hoefde te verwachten maar gewoon een prima burgertje kon bestellen, bestelde ik The Classic Beef Thriller. Met frietjes on the side uiteraard.

De bezorging met UberEATS verliep prima. Het was buiten best koud, dus ik was benieuwd hoe warm de burger nog zou zijn. Nu doen ze bij Thrill Grill iets heel slims: het vlees (in dit geval met gesmolten kaas en bacon) wordt los van het broodje verpakt in folie en ook de saus krijg je er los bij. Dat werkt dus prima om de burger mals en warm te houden. Je hebt alleen wel hele vieze handen nog voor je begint met eten en het is niet echt een aantrekkelijke uitpakparty als je het doosje opent.

De burger was prima, maar ik stond niet te stuiteren van blijdschap. Het vlees was prima, de saus ook, maar de bacon viel erg tegen. De totale smaak was wat aan de oppervlakkige kant, maar dat had goed gemaakt kunnen worden door een heerlijk broodje. Helaas: het broodje was droog, net als toen ik bij Thrill Grill in Haarlem gaan eten. Blijkbaar is het de bedoeling is Robert Kranenborg dol op oud brood, maar ik vind het een afknapper.

De frietjes vielen ook tegen. Die bleken niet zo goed tegen het vervoer in een fietstas door de kou te kunnen en waren al best goed afgekoeld. Het sausje erbij was prima, maar voor €4,25 (!) verwacht ik toch wel wat meer dan sobere lauwe friet.

Al met al kan ik me helemaal vinden in de beoordeling die Thrill Grill zelf al op het kaartje in het doosje had gedrukt: drie sterren. Van een sterrenkok verwacht je toch meer…

Wil je trouwens UBEReats uitproberen? Dat kan op steeds meer plekken in Amsterdam. Als je niet alleen gratis bezorging wil, maar ook 5 euro korting op je eerste bestelling moet je de code eats-fs56i invoeren. Je kunt de app (iOS of Android) nu al downloaden en de code invoeren, de korting wordt dan automatisch verwerkt bij je eerste bestellingen. En dat mag ook iets anders zijn dan een burger.

Thrill Grill via UBEReats

Thrill Grill The Classic Beef Thriller

Besteld bij: Thrill Grill in Amsterdam via UBEReats
Prijs: €9,95 voor de burger + €4,25 voor de frietjes
Waardering: ***