Ruim twee jaar geleden probeerde ik de burgers van Burgerlijk Amsterdams uit. En dat waren verdomd goeie burgers. Helaas is het een zaak met weinig ruimte om ook echt even te gaan zitten om je burger op te eten. Mede daardoor ben ik er sindsdien niet meer geweest. Tot ik de zaak opeens tegenkwam bij Deliveroo toen ik een burger wilde laten bezorgen. Ik twijfelde geen seconde en bestelde de Classic Burger, maar de vraag is: is hij bezorgd net zo goed als dat je hem daar eet.

Ja.

En dat is best knap, want ik heb het in verleden ook meegemaakt dat een bezorgde burger uit een goed restaurant ontzettend tegenviel (ik heb het over jullie, The Butcher). Hij was warm. Het vlees was super en de burger was rijk belegd met onder meer cheddar, lekker veel gebakken ui, heerlijke bacon en lekkere saus. Het broodje was niet het allerbeste, maar ik heb me er ook niet aan gestoord.

Wat sowieso top is, is dat je online je hele burger zelf kunt samenstellen. Je kunt kiezen uit 150 gram, 200 gram of maar liefst 300 gram vlees bij iedere burger, maar daarnaast kun je ook je burger vanaf de grond af aan opbouwen. En dat kan niet alleen met een runderburger, maar ook met kip of met een vegaburger van spinazie en kikkererwten. Naast alle standaardtoppings kun je bijvoorbeeld ook kiezen uit manchegokaas of chorizo!

Qua prijs zijn de burgers wel aan de prijs: je betaalt meer dan 10 euro voor een burger, exclusief bezorgkosten. Maar dat is het in mijn ogen wel waard. Wat je echter niet moet doen is frietjes bestellen. Deze kosten namelijk 4 euro, wat sowieso heel veel geld is voor wat gefrituurde aardappel. Echter: de portie is ook nog eens bizar klein. Als in het zakje 20 frietjes zaten, waren het er veel.

Dat zorgt ook gewoon voor een volle ster aftrek in mijn eindbeoordeling. Normaal laat ik de frietjes niet zoveel invloed hebben op het aantal sterren, maar ik kan geen 5 sterren geven voor de frietoplichterij van Burgerlijk Amsterdams, sorry. 4 sterren dus.
Classic Burger van Burgerlijk Amsterdams

Classic Burger

Besteld bij: Burgerlijk Amsterdams via Deliveroo
Prijs: €10,40 voor de burger + €3,99 voor 3 frietjes (+ €2,50 bezorgkosten)
Waardering: ****