Ik ga dit jaar wat nieuws doen op Vrijdag Burgerdag: naast het testen van burgerrestaurants overal in Nederland en het eten van burgers in het buitenland (de serie Wereldburgers), ga ik burgers proberen die je kunt laten bezorgen. Nu verwacht ik hier eerlijk gezegd niet superveel van, maar er moeten toch goede burgers zijn die met een scooter of fiets bij je thuis worden afgeleverd? Het wordt dan ook een soort zoektocht.

Regelmatig hangen er in de bushokjes reclames voor burgers, maar die zijn bijna altijd van McDonalds. Maar na de jaarwisseling doken er plots posters op van New York Pizza met een burger. Da’s op zich best raar, want het restaurant heet niet New York Burger. Da’s maar beter ook, want om maar meteen de boel kapot te spoileren: de naam burger verdienen ze niet bij de pizzaboer.

Voor €6,95 kun je de Burger Kitchen, zoals hij heet, bestellen. Het minimale bezorgbedrag is echter 8 euro, dus als je alleen bent moet je er nog iets bij verzinnen. Overigens krijg je voor €6,95 ook nog aardappelwedges en een sausje meegeleverd. Prima prijs, leek mij.

De Burger werd geleverd in een soort klein pizzadoosje. En zodra ik hem open maakte, concludeerde ik dat dat niet handig is: het doosje is namelijk veel groter dan de burger en dus was alles van elkaar afgeschoven. Sowieso zag het er alles behalve aantrekkelijk uit: het broodje was grauwig en in het algemeen mist gewoon een smakelijke kleur. En dan heb ik het nog niet over die gigantische bladeren sla.

Op de burger zitten naast die slabladeren wat ui, cheddar en een cocktailsaus. Ietwat karig en ook niets met een uitgesproken smaak. Het gevolg: de burger heeft een ontzettend vlakke, zoutige smaak. En ook qua structuur is er op de sla na weinig spannends te beleven. Alles is gewoon ontzettend saai, met het broodje voorop.

Het beste deel? Het vlees zowaar. Waar je verwacht een McDonald’s-achtig plakje machinekoe te krijgen, was het eigenlijk vrij prima. Mals, nette structuur, niet kapotgebakken; alleen wat aan de dunne kant.

Maar eigenlijk is dat ook het enige positieve wat ik kan melden over deze burger. En over de slappe aardappelwedges die wel gekookt, in plaats van gebakken leken, ga ik het niet eens hebben.

Burger Kitchen van New York Pizza

New York Pizza Burger Kitchen

Besteld bij: New York Pizza Eindhoven
Prijs: €6,95 (inclusief aardappelwedges)
Waardering: 🍔🍔