Amsterdam is niet alleen de hoofdstad van Nederland, maar ook de burgerhoofdstad van Nederland. Nergens vind je zoveel plekken om burgers te eten als in die stad. De keuzes is dus reuze, maar dat maakt het ook lastig. Want welk restaurant moet je kiezen? Waar eet je de beste burgers in Amsterdam? Eén ultieme tip vind ik moeilijk om te geven en dus heb ik een lijstje gemaakt met vijf locaties. Dan kun je minstens een maand vooruit!

1. Rotisserie Amsterdam

Rotisserie Amsterdam

Een stukje New York in Amsterdam. Bij Rotisserie waan je je een beetje in Brooklyn, al spreekt het personeel gewoon Nederlands. Ze hebben er heerlijke burgers waar eigenlijk alles aan klopt: het vlees, de toppings én het broodje. Heel veel keuze qua burgers is er niet, maar de mogelijkheid om extra toppings toe te voegen en allerlei bijgerechten te bestellen compenseert dat ruimschoots.

Lees de hele recensie van Rotisserie Amsterdam

De Clercqstraat 81
1053 AG Amsterdam
rotisserieamsterdam.nl

2. The Butcher

The Butcher

Voor goed vlees moet je bij The Butcher zijn. Wat dat betreft doet deze zaak zijn naam eer aan. Het menu is gevarieerd, waarbij je zowel vrij normale burgers kunt bestellen, als ook wat meer unieke varianten. Ook de keuze aan bijgerechten is ruim! Een nadeel is wel dat het erg druk kan zijn en er niet extreem veel zitplaatsen zijn.

Lees de hele recensie van The Butcher

Albert Cuypstraat 129
1072 CS Amsterdam

Bellamyplein 51
1053 AT Amsterdam
the-butcher.com

3. De Burgermeester

Meester Biefburger van De Burgermeester

Eén van de eerste plekken waar je echt goede burger kon krijgen in Amsterdam is De Burgermeester. Inmiddels hebben ze vier vestigingen, maar verder is er weinig veranderd. Goed vlees, bijzondere smaakcombinaties en een gebrek aan cola light en frietjes vatten de boel mooi samen.

Lees de hele recensie van De Burgermeester

Elandsgracht 130
1016 VB Amsterdam

Albert Cuypstraat 48
1072 CV Amsterdam

Utrechtsestraat 8
1017 VN Amsterdam

Plantagekerklaan 37
1018 CV Amsterdam
burgermeester.eu

4. Cannibale Royale

Le Classique van Cannibale Royale

Cannibale Royale is een nachtrestaurant, maar je kunt er ook aan het begin van de avond terecht. Ze hebben er goede burgers die je niet kunt eten zonder er een teringzooi van te maken. De burger met pulled pork en zuurkool als topping is de reden dat veel mensen hier heen gaan. Vergeet niet de broccoli als bijgerecht te bestellen, die is fantastisch!

Lees de hele recensie van Cannibale Royale

Handboogstraat 17a
1012 XM Amsterdam
cannibaleroyale.nl

5. Burgerij

Smokey Bacon van De Burgerij

Goede burgers op Amsterdam Centraal. Dat kan dus gewoon. Niet bij de Burger King of Smullers, maar achterin aan de IJ-zijde bij De Burgerij. Deze Belgische keten heeft een redelijk simpele kaart, met toch wat bijzondere combinaties. Het zijn niet de beste burgers van de hele stad, maar voor een treinstation zijn ze werkelijk fantastisch. Ik, als dagelijkse bezoeker van Amsterdam CS, ben fan!

Lees de hele recensie van Burgerij

Ruijterkade 40B
1012 AA Amsterdam
burgerij.be