Ik probeer bij zoveel mogelijk verschillende restaurants en burgerbars een burger te eten. Als ik in één stad genoeg locaties heb uitgeprobeerd, maak ik een lijstje met wat volgens mij de beste burgers in die stad zijn. Ik zeg er meteen eerlijk bij: het is onmogelijk iedere burger te hebben geprobeerd, dus er missen gegarandeerd goede plekken in deze lijst. Desondanks presenteer ik, na Amsterdam en Utrecht, de lijst met de beste burgers in Rotterdam.

1. Hamburg

De Hamburg

Geen opsmuk, gewoon burgers. Zelf ophalen met een nummertje, verpakt in wit papier. De burgers zelf laten zich omschrijven als een stoere, vette hap. Ze doen bij Hamburg niet aan culinaire precisie, maar wel aan het combineren van heerlijke smaken en texturen met ingrediënten van hoge kwaliteit. Bovenaan de kaart schittert ‘De Hamburg’ in rode letters. 270 gram vlees, sla, tomaat, rode ui, augurk, bacon, cheddar, gruyère, jalapeños en saus. Die moet je een keer gegeten hebben.

Lees de hele recensie van Hamburg

Witte de Withstraat 94B
3012 BT Rotterdam
restauranthamburg.nl

2. Ter Marsch & Co

Ter Marsch classic

Ter Marsch & Co zit vlakbij Hamburg, maar de zaken zijn twee uitersten. Bij Ter Marsch & Co zijn de smaken perfect uitgekiend en de burgers zijn subtiel culinair. Dit maakt dat de zaken niet te vergelijken zijn. Ik denk dat omschrijving van hun signature-burger, de Burgeresse, genoeg zegt: Scottish Angus Beef en Japans Wagyu, met lakjus van wintertruffel, jonge sla, augurk, pruimtomaat,  Spaanse ui, boerenkaas, panchetta en Ter Marsch saus”. Niet voor niks een burger waarmee Ter Marsch & Co prijzen heeft gewonnen.

Lees de hele recensie van Ter Marsch & Co

Witte de Withstraat 70
3012 BS Rotterdam
termarschco.nl

3. Ellis Gourmet Burger

Ellis Gourmet Burger is een kleine Belgische keten van burgerzaken, die inmiddels goede zaken doet in Nederland. Hun eerste vestiging opende in Rotterdam. Je kunt daar prima burgers eten, één van de beste burgers in Rotterdam zelfs! Ellis Gourmet Burger is echter vooral een winnaar vanwege de toplocatie. Direct aan het stationsplein van Rotterdam Centraal. Fuck de Smullers en de Burger King, als je even wat wilt eten op Rotterdam Centraal dan loop je naar Ellis.

Lees de hele recensie van Ellis Gourmet Burger

Stationsplein 49
3013 AK Rotterdam
ellisgourmetburger.com

4. Burgertrut

Burgertrut

Veel mensen worden moe van de vele burgerzaken met een woordgrap in de naam, maar ik vind Burgertrut oprecht grappig. Het is een zaak met meer vega- dan vleesburgers op de kaart en dat is een verfrissende aanpak. Vega first, maar toch kun je er als vleeseter ook terecht! Overigens is Burgertrut onlangs verhuisd en ben ik enkel in de oude vestiging geweest. Ik ben er echter van overtuigd dat de burgers in de nieuwe zaak minstens zo lekker zijn.

Lees de hele recensie van Burgertrut

Delftseplein 39
Rotterdam
roodkapje.org/radicals/burgertrut