Een stad als Utrecht heeft aan burgerrestaurants geen gebrek. En doordat ik er woon, heb ik er bijna overal al één geprobeerd. Tijd dus voor het antwoord op de ultieme vraag: waar eet je de beste burgers in Utrecht? Nu valt over smaak natuurlijk niet te twisten en dus heb ik de 5 beste locaties voor je uitgekozen en op een rij gezet!

1. Firma Pickles

Firma Pickles

Verstopt in één van de vele kleine zijstraatjes van de Oudegracht zit Firma Pickles. Ze zijn geen simpele burgerbar, maar een echt restaurant waarin goede burgers worden gecombineerd met een uitgebreide wijnkaart. Je kunt kiezen uit relatief normale burgers, maar ook voor spannende culinaire avonturen. Volgens velen eet je hier de beste burgers in Utrecht.

Lees de hele recensie van Firma Pickles

Drieharingstraat 1
3511 BH Utrecht
firmapickles.nl

2. Speck

Burger met Speck

Bij Speck draait alles om vlees, het lijkt wel of je letterlijk in een slagerij zit te eten. Middenin de zaak staat bijvoorbeeld een rijpingskast waarin het rundvlees hangt. De menukaart bestaat uit onder meer steak en rib eye en een heerlijke proeverij met hapjes om te delen, maar het beste zijn uiteraard de burgers!

Lees de hele recensie van Speck

Ledig Erf 10
3582 EA
speck-utrecht.nl

3. Meneer Smakers

Meneer Smakers van Meneer Smakers

Als je het mij persoonlijk vraagt zijn dit de beste burgers in Utrecht. Je bestelt aan de bar en wacht tot je naam wordt omgeroepen. Je burger ligt in een plastic mandje en je zit op oude schoolstoelen. Geen luxe dus, maar wel verdomd goede burgers. Hun menukaart bestaat uit een hele familie aan burgers die allemaal een eigen touch hebben, onder meer door de kruiden die ze door het vlees doen, hun heerlijke saus en de gegrilde groenten als topping.

Lees de hele recensie van Meneer Smakers

Nobelstraat 143
3512 EM Utrecht

Ledig Erf 10
3582 EA Utrecht

Oudegracht 116
3511 AW Utrecht
smakers.nl

4. Beers & Barrels

B&B Burger

Bier en burgers. Volgens velen de perfecte combinatie. En in één van werfkelders aan de Oudegracht vind je het. Je kunt zelfs met een groep een eigen tap huren, waar je zelf bier kunt tappen, terwijl de keuken een burger voor je bereidt. Burgers zonder veel poespas, maar die een perfecte bodem vormen voor al dat bier.

Lees de hele recensie van Beers & Barrels

Oudegracht aan de Werf 124
3511 AL Utrecht
beersbarrels.nl

5. BurgerBar

BurgerBar Utrecht

Vooral bekend uit Amsterdam, maar ook in Utrecht te vinden: de BurgerBar. Ik omschrijf het wel eens als ‘dat wat de McDonald’s had moeten zijn’. Snelle en lekkere burgers zonder gedoe. Je kunt ze helemaal zelf samenstellen en zelfs kiezen welk type vlees er wordt gebruikt. Zelf ga ik het liefst voor het normale vlees en kies ik vooral voor heel veel toppings. Lekker!

Lees de hele recensie van BurgerBar

Schoutenstraat 15
3512 GA Utrecht
burgerbar.nl