Bij jong en hip Amsterdam is het inmiddels al een fenomeen: The Butcher. Het is een echte burgerbar met een grote grill, wit-betegelde muren en een paar hoge tafels met barkrukken, maar het is de koelceldeur achterin de zaak die hem bijzonder maakt. Daarachter zit een geheime nachtclub waar je heerlijk schijnt te kunnen eten uit de ‘Secret Kitchen of the Butcher’. Binnenkomen doe je alleen als je op de gastenlijst staat en het wachtwoord weet. Hoe je dat regelt? Dat is (inmiddels redelijk publiek) geheim.

Allemaal superhip en exclusief enzo natuurlijk. Maar de meeste mensen zijn slechts burgers met honger. Die op een doodnormale Vrijdag Burgerdag The Butcher binnenlopen. En de grote vraag is dan ook: hoe smaken de burgers van The Butcher?

Op het menu van The Butcher staan een zevental runderburgers, gemaakt van Aberdeen Angus beef. Da’s volgens de kenners bijzonder goed rundvlees van een zwart koeienras. Maar je kunt ook kiezen voor lam, kabeljauw of een heerlijk stuk kipfilet. Bijzondere burgers op het menu zijn onder meer ‘The Ugly’ (een Mexicaanse burger in een wrap in plaats van op een broodje) en de ‘Babaganoush'(een burger met gepureerde aubergine en tahin). Goedkoop is het allemaal niet, The Butcher zonder iets erbij kost je al meteen €8,95.

Omdat ik graag een beetje een simpele burger test, bestelde ik ‘The Butcher with Cheese’ met bacon erop. Want ja, je kunt voor 50 cent tot een euro extra toppings toevoegen aan je burger. Frietjes bestel je los, maar je kunt ook gaan voor een ‘Raw Salad’ of ‘Popcorn Chicken’ als side.

The Butcher

The Butcher serveert zijn burgers op een huisgemaakt broodje. En dat merk je meteen. Het is een beetje een zoet, zacht broodje en het smaakt heerlijk vers. Maar zoals de naam al doet vermoeden is de specialiteit van The Butcher het vlees. De burger smaakt dan ook echt naar vlees, naar goed rundvlees. Er zitten verder geen kruiden doorheen en er is pas tijdens het bakken een heel klein beetje zout op gestrooid. De totale smaak is voor een burger vrij subtiel en komt voort uit de combinatie van het vlees, de toppings en het broodje. Volgens veel professionals zoals het hoort bij een goede burger. Maar als je vooral houdt van heel veel smaak, dan is The Butcher niet de beste keuze voor je.

De burgers zijn als je kijkt naar wat je bij de gemiddelde burgerbar krijgt, trouwens aan de kleine kant. Een bijgerecht bestellen is dan ook aan te raden. En voor de grote eters/vleesliefhebbers is The Daddy een optie: 250 gram vlees. Een kwart kilo dus. Eet smakelijk!

The Butcher

Albert Cuypstraat 129
1072 CS Amsterdam
the-butcher.com

+ Hoge kwaliteit vlees
+ Heerlijk broodje

+ Gevarieerd menu met zowel simpele als bijzondere burgers en meerdere bijgerechten

– Niet veel plek om te zitten
– Prijzig (maar daar krijg je kwalitatief hoogstaand vlees voor terug)
– Niet zo geschikt voor mensen die niet houden van vlees dat naar vlees smaakt