De naam Cannibale Royale klinkt direct alsof het een plek is waar je vlees kunt eten. Heel veel vlees. En dat klopt. En als de naam een beetje lugubere associaties oproept bij je; dat klopt ook. Maar maak je geen zorgen: mensenvlees staat er niet op de kaart. Burgers hebben ze wel.

Cannibale Royale zit midden in het centrum van Amsterdam, vlakbij het Spui in een zijstraatje. Ze zijn elke avond open tot diep in de nacht. En ’s nachts kun je er dan niet enkel een drankje krijgen, tot 2:00 uur is de keuken gewoon open. Binnen is het een beetje donker en hangen er onder meer oude foto’s en antieke klokken aan de muur. Aan het plafond hangen poppen en een soort houten voeten. De aankleding heeft wat dat betreft wat weg van een spookhuis.

In dat opzicht is Cannibale Royale al een bijzondere ervaring, maar als je vervolgens op de kaart kijkt zie je direct dat er nog meer te beleven is. Niet alleen een steak van een kilo, maar ook een burger van 250 gram met pulled pork en zuurkool er op: Le Cannibale Royale. Een unieke burger, waarvoor een ruime maag een vereiste is. Gelukkig zijn er ook twee bescheidenere opties als het om burgers gaat: Le Magnifique met onder meer komkommer en feta en Le Classique met onder meer bacon, ui en kaas.

Omdat ik van mening ben dat juist de meest simpele burger op een kaart vertelt of een zaak goede burgers heeft, probeerde ik Le Classique. En die ziet er verdomd lekker uit. Jammer is wel dat de augurk aan een prikker bovenop de burger zat. Die moet je dan los opeten of zelf op je burger leggen. Gedoe. Over gedoe gesproken: bij het eten kwam ik er vrij snel achter dat het vlees eigenlijk net te klein en te dik was. Zonde. Het vlees was wel lekker sappig, maar had van mij iets minder doorbakken gemogen. De saus was prima, maar de algehele smaak van de burger was ietwat sober. Jammer, maar absoluut geen slechte burger.

De burger is met €8,50 trouwens goedkoop voor Amsterdamse begrippen. Toppings kun je los bestellen voor €3,50. De frietjes zijn top, maar de met knoflook gebakken broccoli is het ultieme bijgerecht. Extreem lekker en nog gezond ook. Mede daardoor verdient Cannibale Royale een plek in mijn lijstje van Amsterdamse burgerlocaties die je niet mag missen. Dus pak je agenda en kijk wanneer je er heen kunt en reserveer!

Cannibale Royale

Cannibale Royale

Handboogstraat 17a
1012 XM Amsterdam
cannibaleroyale.nl

+ Unieke burger op de kaart met pulled pork en zuurkool
+ De sides zijn erg goed, vooral de broccoli
+ Scherp geprijst

– Maar drie burgers op de kaart
– Smaak van Le Classique is niet overweldigend 
– Augurken bovenop het broodje in plaats van ertussen
Aan de muur bij Cannibale Royale