Omdat ik vrijwilliger ben bij de lokale omroep van Eindhoven, kom ik heel vaak in deze Brabantse stad. Desondanks at ik er enkel wel eens een fast food burger. Tot ik laatst op een mooie vrijdagavond rond etenstijd in Eindhoven was en eindelijk eens tijd had om een burgerrestaurant uit te proberen. Het werd De Burger.

De Burger is een langgerekt pand en het was er druk op deze vrijdagavond. Het deed me een beetje denken aan Bar 35 in ‘s-Hertogenbosch. Zelfde soort pand en ook propvol op vrijdag. Gelukkig was er een plekje aan de bar waar ik een burger kon uitproberen.

Een blik op de kaart leert meteen dat De Burger een prima plek is als je een keer een andere burger wil dan je altijd hebt. Natuurlijk staat er een standaard beefburger op de kaart, maar da’s de enige ‘normale’ burger. Ze hebben verder bijvoorbeeld een Truffelburger op de kaart staan, een lamsburger met creme fraiche en aubergine en een zalmburger. Voor de vegetariërs is er onder meer een burger van casavewortel te krijgen! Eventueel kun je je burger ook bestellen met een glutenvrij broodje of op een salade in plaats van een broodje.

Ik besloot de Habaneroburger te proberen. Een heerlijke pittige runderburger met mozzarella, ibercoham en een pittige mayonaise. Eventueel kun je er ook nog extra jalapeños op doen!

De burger smaakte prima. Prima vlees, prima broodje en prima toppings. De burger was goed pittig, maar niet té. Al is dat natuurlijk altijd afhankelijk van je eigen smaak, maar als je niet tegen pittig eten kunt, bestel je waarschijnlijk ook geen pittige burger. De frietjes die ik erbij had bestel waren net zo prima als de burger. Ik had ze met gewone mayonaise, maar je kunt ze ook bestellen met bijvoorbeeld de pittige habaneromayonaise of met truffelmayonaise.

Qua prijs is De Burger relatief aan de dure kant. De meeste burgers kosten €9,- of €9,50 en voor de frietjes met mayonaise komt er nog 3 euro bij. Met je drankje erbij zit je dus snel aan 15 euro. Wil je nog wat extra’s dan loopt de rekening al snel op. Je bent echter wel gegarandeerd van een prima burger!

De Burger in Eindhoven

De Burger

Kerkstraat 5
5611 GH Eindhoven
de-burger.nl

+ Verrassende en gevarieerde kaart
+ Goed vlees, goed broodje en goede toppings
+ Prima friet met keuze uit veel sauzen

– Druk op vrijdagavond
– Redelijk aan de prijs