Ik heb jarenlang in Hilversum gewerkt. En als ik daar wat ging eten met collega’s, dan had ik de laatste jaren een vast adresje: Café Burger. Ik kwam alleen tot de schokkende conclusie dat ik die zaak nog helemaal niet had besproken op mijn blog. Nu is er tegenwoordig niet veel reden voor mij om nog naar Hilversum te gaan (ik werk nu in Amsterdam), maar eigenlijk is een burger op zich reden genoeg.

In een stad als Hilversum heb je als burgerrestaurant geen concurrentie van tientallen concurrenten. Natuurlijk zijn er veel meer plekken om te eten, maar je hebt niet zoals in grote steden een hele reeks burgerzaken. Dat betekent echter niet dat Café Burger daardoor zijn best niet doet. Sterker nog: dat doen ze juist wel! Met speciaalbiertjes voor de liefhebber, maar vooral met hun burgers.

Wat meteen opvalt op de menukaart is dat alle burgers rijk belegd zijn. Zo zitten op de kaasburger twee soorten kaas en een heleboel andere toppings. En zitten op de Ereburger (die ik heb geprobeerd) ijsbergsla, tomaat, augurk, gebakken ui, bacon, gebakken ei én bbq saus. Deze is er ook in een dubbele variant: de XXL burger. En die naam mag hij met recht dragen. Wil je kaas erbij op je burger of heb je liever rucola dan ijsbergsla? Het is allemaal geen enkel probleem!

Ze hebben voor de liefhebber ook twee vegetarische opties, twee kipburgers en een zalmburger. En er is elke maand een andere wisselende Gooische Burger, deze maand is dat een burger met kibbeling! Kun je niet kiezen, dan kies je een burger trio met een kleine biefburger, kipburger en zalmburger. Je kunt de burgers los bestellen of compleet met friet en salade. Goedkoop zijn ze niet: er is maar één burger die los minder dan een tientje kost en compleet kom je eigenlijk altijd boven de 15 euro uit. Maar voor dat geld krijg je ook wel wat.

Goed vlees, ruime toppings (die bacon!) en een prima broodje. Eigenlijk niks te klagen! Alleen de frietjes vallen wat tegen. Niet dat ze slecht zijn, maar in vergelijking met de burger valt het toch wat tegen. Een XXL burger zonder friet en sla bestellen is daarom misschien wel het allerbeste wat je kunt doen van Café Burger. Dat is in ieder geval een prima reden voor mij om weer een keer naar Hilversum te gaan!

Ereburger van Café Burger Hilversum

Café Burger

Herenstraat 2
1211 CB Hilversum
cafeburger.nl

+ Prima burger met lekker veel toppings!
+ Aanpassingen naar eigen wens zijn geen enkel probleem
+ Mooi groot terras voor als het lekker weer is

– Niet de allerbeste frietjes
– Redelijk aan de prijs