In de traditionele media is het afgelopen jaar veel aandacht geweest voor de opkomst van burgers. En in elk artikel wat er is verschenen staat dezelfde zin: “burgerbars schieten als paddestoelen uit de grond”. Zeker in Amsterdam heeft iedereen tegenwoordig wel een burgertentje met prima burgers in de buurt. Dat betekent ook dat het steeds meer een uitdaging wordt om boven een bepaald niveau uit te komen en een burger te bieden waarvoor mensen omfietsen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dat lukt ze bij Geflipt in de Pijp in Amsterdam niet.

Het eerste wat opvalt, nog voor dat je bij Geflipt binnen bent, is het pand waar ze in zitten. Heel ondiep en breed met bijna alleen maar glas aan de voorkant. Zeker in het donker, als de zaak een beetje vol zit, ziet dat er aanlokkelijk uit. Burgers, licht, warmte, mensen. Daar wil je heen. De inrichting van de zaak is verder een kruising tussen een huiskamer en een standaard burgerbar. Bakstenen muur, grote houten tafel, hoge tafel met krukken langs het raam en een balie plus keuken met tegeltjes. Eigenlijk een inrichting die perfect past bij ‘de burgerent bij jou om de hoek’.

Het menu van Geflipt is erg overzichtelijk. Vijf burgers: eentje met blauwe kaas, een pittige, een Mexicaanse kipburger en een vegaburger. De signatureburger, die ik uiteraard heb getest, heet Geflipt en bevat cheddar, bacon, rode uiencompote en een gebakken ei. Hij is met 9 euro ook de duurste burger op de kaart. Voor 2,50 euro heb je er frietjes of koolsla (rood of wit) bij. Qua drankjes hebben ze natuurlijk bier en wijn, maar ook wat bijzondere frisdranken. Bijvoorbeeld Fritz Kola. Da’s cola met heel veel cafeïne, die uit Hamburg komt. Heel toepasselijk dus!

De Geflipt ziet er heel smakelijk uit. Mede dankzij het glanzende broodje met wat zwarte sesamzaadjes er op. De smaak is prima, vooral de uiencompote is lekker zoet en voegt wat toe en verreikt de smaak, zoals augurk dat ook doet met zijn zure smaak. Het vlees zelf is zeker niet slecht, maar ik ben er niet kapot van. Hij is net een beetje te massief en heeft een vrij standaard gezouten rundergehakt smaak. En da’s stiekem best jammer, want het broodje en de topping zijn top! De frietjes zijn oké, maar ook niet fantastisch, terwijl de standaard van frietjes bij burgerbars hoog ligt.

Al met al maakt dat het zeker geen slechte burger, maar ik zou er ook niet voor omfietsen. Maar als ik om de hoek zou wonen, zou ik waarschijnlijk vaak langsflippen om een burger te scoren.

Geflipt

Geflipt

Van Woustraat 15
1074 AA Amsterdam
gefliptburgers.nl

+ Zaak voelt als kruising tussen burgerbar en huiskamer
+ Lekker overzichtelijke menukaart met wat bijzondere frisdranken
+ Prima broodje en goede toppings

– Vlees valt een beetje tegen
– Voor de frietjes hoef je er niet heen
– Niet heel veel plek om te zitten