Een Brooklynese bar. Zo omschrijft Rotisserie in Amsterdam zich. Nu word ik langzaam een beetje cynisch van Nederlandse horeca die je willen laten denken dat je in New York bent, terwijl je overal om je heen Nederlands hoort en de menukaart gewoon in euro’s is. Maar in het geval van de Rotisserie bleek dat cynisme onterecht. Het is gewoon een hele relaxte tent.

Bij de Rotisserie hebben ze twee soorten gerechten op het menu: kip en burgers. Ooit start ik een blog over kip (want dat is steeds meer in opkomst), maar ik ging naar de Rotisserie voor een burger. Ze hebben twee runderburgers (allebei met dubbel vlees), de één met kaas en de andere zonder. Daarnaast is er een kipoptie en een vegaburger. Niet superveel keus dus, maar om toch te zorgen dat je elke keer als je er komt een andere burger kunt eten, is er ook elke week een weekly.

Toen ik er was, was de Weekly een dubbele burger met pulled chicken, ingelegde pepertjes en een heerlijke saus. En die burger was goddelijk. Ondanks de grote hoeveelheid vlees was hij prima te doen, doordat hij niet supergroot is. Het vlees en de kip waren eerlijk, de pepertjes precies pittig genoeg en het broodje heerlijk luchtig. Er is maar één kritiekpuntje: de onderkant van het broodje was een beetje zompig. Zonde! Maar al met al mocht dat de pret niet drukken.

Is de Weekly niet naar je smaak kun je trouwens ook een normale burger pakken en die zelf verrijken met topics voor de nodige variatie. Van bacon tot kippenlever. Daarnaast is er een prima keuze aan bijgerechten: frietjes, aardappeltjes, maïs, koolsla of mac ’n cheese. Qua prijs ben je voor een burger en een bijgerecht tussen de 10 en 15 euro kwijt. Een vrij normale prijs voor Amsterdam.

Rotisserie Amsterdam

Rotisserie Amsterdam

De Clercqstraat 81
1053 AG Amsterdam
rotisserieamsterdam.nl

+ Goed vlees, goede toppings, goed broodje. Gewoon alles goed
+ Elke week een heerlijke wisselende burger
+ Ruime keuze aan extra toppings en bijgerechten

– Het broodje was helaas een beetje zompig
– Niet heel veel verschillende burgers op de kaart