Soms krijg je een burger geserveerd die er wat twijfelachtig uitziet maar die heerlijk van smaak is. Maar het kan ook zijn dat een burger extreem fotogeniek is, maar qua smaak een beetje tegenvalt. Zonder meteen de hele conclusie van het artikel al weg te geven, was dat laatste het geval bij Burgerz in Den Haag.

Burgerz heeft drie vestiging. Ze zitten niet alleen in Den Haag, maar ook in Delft en Scheveningen. Voor deze review ging ik echter naar de vestiging in de Hofstad. Het ziet er uit als een prima tent. Niet extreem hip ingericht, maar gewoon prima. Uiteindelijk draait het toch om de burgers. En daarvan maken ze ze in alle soorten en maten bij Burgerz. Rund, kip, lam, vegetarisch. Voor elk wat wils.

Wat dacht je van een vegaburger van gestapelde gegrilde courgetteaubergine, portobello, paprika en geitenkaas met bladspinazie en honing-thijm dressing? Of een kipburger met avocado, spek, zongedroogde tomatenpesto en parmezaanse kaas? En anders kun je altijd kiezen voor een lamsburger met rucola, rode ui, gegrilde seranoham, parmazaanse kaas en truffel-mayonaise.

Ik besluit de Smoked BBQ te proberen: een runderburger met sla, tomaat, gesmolten cheddar ui en smokey barbecue saus. Niets bijzonders dus, maar genoeg lekkere toppings voor een prima burger. Voor 12,90 zitten er ook nog frietjes bij en kan ik kiezen uit een wit broodje, een bruin broodje of een brioche. Ik ga voor het laatste.

Even later wordt de burger geserveerd en hij ziet er fantastisch uit. Maar als ik een hap neem valt het een klein beetje tegen. Het broodje is droog (ik haat dat zo ontzettend, het verpest de hele burger). Daarnaast is de barbecuesaus vooral heel zoet maar verder niet heel erg smaakvol en geven de andere toppings ook niet veel smaak af. Hierdoor is het geheel een beetje flauw.

Het vlees is gelukkig van heel goede kwaliteit, al krijg ik mijn burger vrij rare, terwijl ik medium had besteld. Een detail, maar toch. Al met al valt de totale ervaring wat tegen. De burger ziet er top uit, maar is gewoon heel saai en flauw van smaak en het broodje is droog. Dat terwijl het uiterlijk en de kwaliteit van het vlees me doen vermoeden dat ze bij Burgerz verdomd goede burgers kunnen maken. Misschien heb ik gewoon heel veel pech gehad…

Burgerz

Prinsestraat 23
2513 CA Den Haag
burgerz.nl

+ Ruime keus op de kaart
+ De burgers zien er erg goed uit
+ Vlees van heel goede kwaliteit

– Het briochebroodje was droog
– Toppings hadden weinig smaak
– Rare gebakken vlees, terwijl de bestelling medium was