Ik kom niet heel vaak in Groningen en toen ik er laatst toevallig rond etenstijd moest zijn, kon ik dan ook niet anders dan even een burger proberen. Ik liep echter wel tegen een probleem aan: het restaurant dat ik uit wilde proberen heeft namelijk de naam van een rubriek hierop de site: Wereldburgers. Verwarring alom in mijn hoofd en uiteindelijk dus ook hier op de site. Gelukkig gaat het uiteindelijk gewoon om de burgers.

“Wereldburgers staat voor goed, verantwoord en betaalbaar eten in een relaxte sfeer”, zo valt te lezen op de site van Wereldburgers. Nu was ik eerlijk gezegd bijna afgeknapt op deze ontzettende suffe open deur van een tekst. Maar de menukaart trok me over de streep om toch te gaan kijken. Er staan namelijk allerlei originele burgers op, die zijn geïnspireerd door internationale keukens. Wat dacht je van de Italiaanse Godfather of de Argentijnse Maxima? Een vegetarisch Casablanca of Kimchee Chicken Burger staan ook op het menu. Er zijn zelfs burgers van lam en varken te krijgen.

De zaak zelf is niet extreem hip ingericht, maar gewoon een prima restaurant. Het personeel is vriendelijk en snel, pluspunten daarvoor. Ik probeerde de El Classico, een Spaanse burger van rundvlees met rucola, gebakken ui, aïoli, chorizo, jalapeñopepers en crème fraîche. En om het dan meteen af te maken ging ik voor de Complete-optie waarbij je er krokante aardappelwedges en koolsla bij krijgt. Bij elkaar goed voor zo’n 13 euro. Voor een losse burger ben je tussen de 8 en 11 euro kwijt.

De grote vraag is natuurlijk: hoe smaakte de burger? Goed! Prima vlees, lekkere toppings, al had hij wel pittiger gemogen van mij. Als ik zelf ergens jalapeñopepers op gooi, dan proef je ze ook echt. Dat vond ik hier een beetje tegenvallen. Ook vond ik de rucola niet heel veel toevoegen en zelfs een klein beetje afleiden qua smaak. Het (harde) broodje was prima, maar op dat vlak is er ook ruimte voor verbetering. Al met al zijn dat details en werd ik best wel heel blij van deze burger.

Zeker ook omdat de aardappelwedges een perfect bijgerecht waren. Het is net even wat anders dan de eeuwige frietjes. En ik moet ook nog even pluspunten uitdelen voor de limonadekaart. Daarop staat namelijk een flinke lijst Fritz-frisdranken en da’s toch net wat lekkerder bij je burger dan de eeuwige Coca Cola, als jet het mij vraagt.

Al met al: Wereldburgers is een aanrader voor alle wereldburgers die wel eens in Groningen komen.

Wereldburgers Groningen

Wereldburgers

Akerkhof 43
9712 BC Groningen
wereldburgers.nl

+ Uitgebreide gevarieerde kaart
+ Aardappelwedges als bijgerecht
+ Hele lijst limonades van Fritz op de drankkaart

– Selectie toppings had net wat beter gekund qua smaak
– Het broodje biedt ruimte voor verbetering