Toen ik een tijd geleden in Rotterdam was voor een bezoekje aan de Markthal, kwam ik onderweg langs de Burgertrut. Nu dacht ik inmiddels alle semi-grappige woordspelingen met ‘burger’ in de diverse restaurantnamen al wel te kennen, maar deze was nieuw voor me. En zowaar leuk. Hier moest ik dus een keer een burger!

Een echt aantrekkelijk pand heeft Burgertrut niet, zowel van binnen als van buiten ziet het er een beetje uit als een jeugdhonk of iets in die richting. Maar laat je daardoor niet misleiden. De burgers zijn namelijk top!

De kaart bestaat uit vijf vegaburgers en drie burgers van rundvlees, een bijzondere keuze. Vaak zie je veel vlees en een paar vegetarische of alleen maar vegaburgers, maar nooit zo’n verhouding. Top, want daarom is het perfecte plek voor een vegetariër en een vleesliefhebber om samen een burger te eten. Naast de standaardkaart heeft de zaak ook altijd een vegaspecial en een special met vlees.

De burgers zijn allemaal zeer scherp geprijsd. €6,50 voor de vegetarische en €7,95 voor de rundvleesburgers. Voor drie euro extra heb je er een bijgerecht bij, bijvoorbeeld koolsla of aardappelwedges.

Bij het kiezen van een burger twijfelde ik even over een vegetarische optie, maar uiteindelijk kon ik de verleiding van het vlees toch niet weerstaan (sorry, vegetariërs!). Ik koos voor de Jalapeño Business. De burger bevat sla, tomaat, komkomer, kaas, tortillachips en een pittige jasmijn-jalapeño mayonaise. En dat allemaal op een prima broodje.

De burger smaakte prima. Het vlees was niet het beste ooit, maar alles behalve slecht. De toppings hadden verschillende structuren die zorgden voor een heerlijke byte en de smaak was goed pittig, zonder dat het overheerste. De koolsla die ik er bij had besteld was een fantastische manier om de tinteling van de jalapeño te neutraliseren. Prima burger dus!

Burgertrut

Burgertrut

Hang 5
Rotterdam
roodkapje.org/radicals/burgertrut

+ Veel vegetarische opties
+ Scherp geprijsd
+ Prima burgers

– Niet echt een aantrekkelijk pand
– Geen echte frietjes voor bij je burger