Er blijven maar nieuwe burgerrestaurants open gaan in Utrecht. Vorige week werd de Neude verrijkt met een plek waar je burgers en kreeft kunt eten en een paar maanden eerder ging aan de Oudegracht Beers & Barrels open. Daar verkopen ze onder meer burgers, maar het belangrijkste element van het concept is dat je als groep een tafel met een eigen biertap kunt krijgen. En vervolgens reken je het bier per kilo af. Of dat bier goed smaakt, moet je zelf maar even gaan ontdekken, voor Vrijdag Burgerdag testte ik enkel de burger.

Beers & Barrels zit in een oude werfkelder. Daar heeft Utrecht er heel veel van, maar ze zijn wel uniek voor Utrecht (en heel oud). En daarnaast bieden de werven ruimte voor terrassen direct aan het water. Toplocaties dus, maar juist daardoor zitten er veel veel tourist traps aan de Oudegracht. Italiaanse restaurants met pizza’s die naar karton smaken, dat werk. Beers & Barrels is wat dat betreft een zeer fijne aanvulling voor de horeca op de Oudegracht.

Op het menu van Beers & Barrels staat dus bier en dingen die je bij dat bier kunt eten. Er is een ruimte keuze uit allerhande kleine hapjes, kip, kreeft, steak en dus burgers. Vijf stuks om precies te zijn. Een “normale” burger, een Italiaanse en één met truffel, aangevuld met pulled pork en een veggie optie. Geen ruime keus, maar opzich wel prima variatie. De prijs varieert van €12,50 tot €14,50 en er zit voor dat geld frietjes en een bakje colelslaw bij. Vrij prima dus!

Voor de ultieme test vergelijk ik vaak de standaardoptie van de kaart, in dit geval is dat de B&B Burger met sla, augurk, rode ui, kaas, bacon en saus. Dat alles op een echt burgerbroodje met maanzaad bovenop. Het eerste wat opvalt als hij geserveerd wordt is de augurk. Er liggen twee lange stukken augurk op en de zure smaak overheerst daardoor een beetje. Je proeft eigenlijk alleen het zuur en het zout uit het vlees, de kaas en de bacon. En een duidelijk grillsmaak, die veel goedmaakt. Want het kan spannender, ook bij een simpele burger.

Het vlees is van prima kwaliteit en het broodje is ook goed. En over de frietjes en de coleslaw mag je ook al niet klagen. Al met al scoort Beers & Barrels daarmee een ruim voldoende. Je kunt in Utrecht betere burgers krijgen, maar als je met een flinke groep bent, die niet alleen van burgers maar ook van een biertje houdt, is Beers & Barrels uiteindelijk de beste optie.

Beers & Barrels in Utrecht

Beers & Barrels

Oudegracht aan de Werf 124
3511 AL Utrecht
beersbarrels.nl

+ Leuk concept op prachtige locatie in een werfkelder aan de Utrechtse gracht
+ De burger heeft een echte grillsmaak
+ De burgers zijn mooi geprijsd

– De signature burger (B&B) is niet echt geschikt voor mensen die niet zo dol zijn op augurk
– Keuze qua burgers is niet heel groot

Beers & Barrels zit in een werfkelder