De meeste burgerrestaurants van Utrecht bevinden zich in het historische centrum van de stad, maar er zit er ook één aan de westkant van Utrecht Centraal. Tegenover het hoofdkantoor van de Rabobank en op de hoek van het Jaarbeursplein zit Restaurant Ruig. Je kunt er lunchen en borrelen en als diner heb je de keuze uit diverse steaks en burgers. Alleen dat laatste is natuurlijk interessant.

Er staan zes burgers op het menu: 3 van rundvlees, een kipburger, een vegaburger en een krabburger. De prijs varieert van €11,50 tot €14,50 inclusief prima frietjes met twee sausjes en koolsla. Qua prijs zit het dus wel goed, maar uiteindelijk gaat het om de burger.

Ik probeerde de cheeseburger uit en die lijkt vrij simpel met sla, augurk en ui, totdat je ziet wat voor kaas er wordt gebruikt: Tomme de Savoie. Dat is een Franse kaas van koemelk met een wit-grijze korst en eigen opvallende geur en smaak. Er zit een flinke plak op de burger waardoor de eigen smaak van de kaas overduidelijke aanwezig is. Voor kaasliefhebbers tof, maar houd je niet zo van bijzondere kazen dan kun je beter de gewone hamburger nemen.

Het vlees en de toppings zijn verder oké en dat geldt ook voor het broodje, maar het is ook weer geen reden om om te fietsen. Aan de andere kant van het station kun je betere burgers krijgen.

Ook de hele ambiance van de zaak en het vergeetachtige personeel dragen niet bij aan de ervaring. Het is allemaal niet slecht, maar er lijkt gewoon wat liefde te missen. En da’s een gemiste kans.
Restaurant Ruig

Restaurant Ruig

Veemarktplein 43-44
3521 BD Utrecht
restaurant-ruig.nl

+ Praktische locatie aan de westkant van Utrecht Centraal
+ Originele touch dankzij gebruik Tomme de Savoie als kaas
+ Prima frietjes met sausjes en koolsla bij elke burger

– Er mist een beetje liefde in het hele concept dat kan zorgt voor een plusje
– Personeel vergeet bestellingen