Ik zal maar meteen eerlijk zijn: ik ben niet echt bekend in Nijmegen. En toen ik dus onlangs in Nijmegen was om een burger te eten, wist ik niet waar ik heen moest. Gelukkig weet ik inmiddels hoe ik burgerresearch moet doen en kwam ik er al snel achter dat ik naar Restaurant Wally moest.

Wat ik me alleen niet had gerealiseerd was dat ik in Nijmegen was op de dag na het Vierdaagse-geweld (een zondag, niet doorvertellen). De straten van Nijmegen waren verlaten toen ik er rondliep; veel horeca was dicht. Geen rekening mee gehouden. Zoals ik al zei: ik ben niet bekend in Nijmegen. Gelukkig bleek Wally gewoon open en kon ik hun burger proberen. Tenminste: ze voerden nog wel een beperkt Vierdaagse-menu, ook al was dat evenement al voorbij.

Normaal heeft Restaurant Wally drie burgers met rundvlees op het menu en drie vegaburgers (bonen, tempeh en zeewier). Dat vind ik al aan de minimale kant, zeker omdat de runderburgers ook nog eens vrij standaard zijn qua toppings. Nu had ik slechts de keuze uit twee burgers: de Wally Burger en de Bonenburger. Ook qua bijgerechten was de kaart beperkt: in plaats van drie soorten sla, waren alleen de frietjes en de ‘standaard’ sla beschikbaar.

Ik ben echter van mening dat ik een review moet schrijven op basis van mijn ervaring op dat moment. Ik kondig geen bezoek aan en zoek vooraf niet naar een specifiek moment om langs te gaan. Ik wil soms gewoon een burger eten en schrijf dan over hoe dat was. Nu dus ook. En dus bestelde ik een Wally Burger met frietjes en een heerlijke limonade ernaast (ze hebben een fantastische limonade- en bierkaart!).

Gelukkig bleek de Wally Burger een prima burger. Goed vlees, lekkere saus, prima spek en kaas en ook geen klachten over het broodje. Een burger zoals een burger moet zijn. De frietjes waren ook prima, al was de portie wat klein en de hoeveelheid mayo ook wat beperkt. Daar zit nog ruimte voor verbetering.

Al met al weet ik nu al waar ik volgende keer ga eten als ik Nijmegen ben. Ik ben namelijk heel benieuwd naar de burgers van Restaurant Wally die op de volledige kaart staan!

Restaurant Wally

Hertogstraat 47
6511 RW Nijmegen
restaurantwally.nl

+ Goed vlees, goede toppings én een goed broodje
+ Veel vegaburgers
+ Veel bijgerechten en frisdranken

– Beperkt kaart toen ik er was
– Geen bijzondere vleesburgers
– Portie frietjes was wat klein