Soms kom ik op een compleet onverwacht moment terecht op een plek waar ik een burger kan uitproberen. Zo stopte ik op terugweg van een afspraak in Zeeland even op de Brouwersdam om uit te waaien, precies rond etenstijd. En wat schetst mijn verbazing: tussen de Volkswagenbusjes en kitesurfers stond een foodtruck met burger: Rockburger.

Rockburger heeft sinds ruim een maand een plekje op de Brouwersdam. Het is een foodtruck die een aantal verschillende burgers verkoopt (onder ander eentje van kip en één met guacamole als topping), uiteraard met de mogelijkheid om er frietjes en wat drankjes bij te bestellen. Verwacht niet de keuze uit twintig verschillende burgers. Het menu is, zoals dat hoort bij een foodtruck, beperkt. Dat scheelt ook meteen een hoop keuzestress.

Ik bestelde een burger met barbecuesaus die rijk was belegd met allerlei toppings. Onder meer heerlijke fijngesneden,  pickles, rode ui en kaas. Het broodje was vers en het vlees was prima, maar het waren de toppings die de burger afmaakten. Zoet, zout en zuur in de perfecte verhouding en een goede byte. Dit is serieus de beste burger die ik ooit bij een foodtruck in Nederland heb gegeten.

Rockburger biedt een burger zoals ik ze eigenlijk alleen van foodtrucks in de VS ken. En de frietjes on the side waren ook nog eens prima (met pluspunten voor de kruidige mayonaise). Eigenlijk was er maar één minpuntje: de portie frietjes was veel te groot voor bij een burger.

De grote vraag is dan natuurlijk nog wat je ervoor betaalt. Voor een burger, friet en een halve liter cola was ik €13,50 kwijt. Niet heel goedkoop, maar wel minder dan in de meeste restaurants. En qua kwaliteit was het het geld dubbel en dwars waard.

Mocht je binnenkort langs de Brouwersdam rijden of in de buurt naar het strand gaan: plan een stop in bij Rockburger. Je krijgt er geen spijt van.

Rockburger

Brouwersdam
Ouddorp, Zeeland
facebook.com/RockburgerBrouwersdam

+ Goede kwaliteit ingrediënten
+ Hele rijke smaak dankzij toppings
+ Toplocatie om te eten

– Beperkte keuze
– Je moet maar net in de buurt zijn