Ik reis bijna elke dag met de trein en ik moet ook nog wel eens rond etenstijd van A naar B met geen tijd om thuis te eten of heel uitgebreid een stad in te gaan om voor eten te zorgen. Qua burgers heb ik dan de keuze uit de Smullers of de Burger King, wat ik stiekem ook best wel eens doe, maar liever heb ik een echt goede burger. Daarom is het zo’n feest dat Ellis Gourmet Burger een filiaal heeft op een paar meter van de uitgang van Rotterdam Centraal. Dat maakt dat treinstation automatisch het beste van het land. Tenminste: als Ellis plek heeft, want het zit er vrij vaak vol rond etenstijd.

Ellis Gourmet Burger komt uit België. Het zit daar in zeven steden, waaronder Antwerpen, Brugge en Gent. Daarnaast hebben ze inmiddels twee filialen in Nederland geopend: in Amsterdam op de Prinsengracht en dus op het stationsplein van Rotterdam. De vraag is natuurlijk: zijn die Belgische burgers net zo goed als Nederlandse?

Op het menu van Ellis staan onder meer vier klassieke burgers (waarvan eentje een kipburger is) en drie verschillende vegaburgers (keuze!). Zoek je wat speciaals, dan zijn er vier Signature Gourmet Burgers, waaronder twee van speciaal rundvlees van de Belgische slager Dierendonck en een zalmburger. Tot slot kun je een burger op toast krijgen met ketchup en mosterd, meer niet. Deze Tribute Gourmet Burger is een ode aan de Amerikaanse burger van Louis Lunch, die een belangrijk rol speelt in de burgergeschiedenis.

Ik probeerde de Ellis Special met bacon. Een runderburger met ketchup, mosterd, sla, tomaat, augurk, kaas en bacon. Qua ingrediënten lekker standaard en zo smaakte hij ook, in de positieve zin. Bedenk even hoe een hamburger smaakt. Niet de laatste die je op hebt, maar gewoon een standaard hamburger. Zo smaakt de Ellis Special. Echt precies zo. Oké, met een kleine extra touch van de bacon. En dat is een feestje, een burgerfeestje!

Het vlees zelf is niet het beste ooit, maar het is prima sappig en smaakt goed. Eigenlijk heeft de burger maar één nadeel: het broodje is net te klein. En dat levert uiteindelijk gedoe (lees: troep) op tijdens het eten, maar dat mag de pret niet teveel drukken.

Bij je burger kun je trouwens frietjes, Jacked Patato, onion rings, gegrilde maïs, koolsla of een groene salade bestellen. Da’s een prima aanbod! Ik ging voor de frietjes en dat bleken er veel te veel voor één persoon. Lekker waren ze wel, mede door de kruidige mayonaise die erbij zat. Met nog een colaatje erbij was ik uiteindelijk iets meer dan 15 euro kwijt. Da’s twee keer zoveel als ik bij de Burger King op het station had betaald, maar ik heb wel tien keer zo lekker gegeten.

Ellis Gourmet Burger

Ellis Gourmet Burger

Stationsplein 49
3013 AK Rotterdam
ellisgourmetburger.com

+ Een burger die smaakt zoals je je voorstelt dat een burger smaakt
+ Prima keuze bijgerechten
+ Toplocatie

– Broodje was net iets te klein
– Zit best vaak vol en dan kun je niet “even snel” een burger eten voor je de trein pakt

Ellis Gourmet Burger