Het aantal burgerzaken in Utrecht blijft maar toenemen. Inmiddels heeft Meneer Smakers bijvoorbeeld drie vestigen en Firma Pickles opent binnenkort een nieuwe vestiging op de Biltstraat. Utrechters lijken geen genoeg te krijgen van burgers (en dat snap ik natuurlijk maar al te goed!). Op de Neude kun je vanaf dit weekend terecht bij Ellis Gourmet Burger, die daarmee zijn vierde locatie opent in Nederland.

Afgelopen woensdag mocht ik alvast – op hun kosten – een burger komen proeven. Nu kende ik de burgers al uit Rotterdam en Amsterdam, dus ik wist wat ik kon verwachten, maar toch is het leuk om zo’n nieuwe zaak uit te proberen. Vooral omdat ik hun terras kon testen. De meeste burgerrestaurants in Utrecht hebben geen of een klein terras. Ellis Gourmet heeft echter een prachtig terras dat bestaat uit twee delen, waarvan één deel onder een luifel met terrasverwarmer. Handig voor als het straks weer kouder wordt!

Uiteraard kun je ook binnen terecht in het langgerekte pand aan de Neude. De bar zit redelijk voorin, de keuken achterin en die is deels open zodat je kunt spieken hoe ze je burger bakken.

Op het menu staan de burgers onderverdeeld in Classic Gourmet Burgers, Veggie Gourmet Burgers en Signature Gourmet Burgers. Daarnaast zijn er wisselende seizoensburgers en de Louis Cheese, een klassieker op toastbrood. Of je nu van lam, kip, portobello of gewoon rundvlees houdt: er is voor ieder wat wils. En je kunt eventueel extra toppings toevoegen, als je dat graag wilt.

Met een prijs van 8 tot 13 euro voor de meest luxe burger is het prima te doen. Bijgerechten bestel je er los bij voor €3,70 waarbij je kunt kiezen uit frietjes of een jacked potato, maar bijvoorbeeld ook mais of koolsla.

Ik probeerde de Red Chili uit: een rundvleesburger met onder meer kaas, chilisaus, jalapeños en augurk. En dit was echt een hele lekkere burger omdat de toppings zorgden voor een combinatie van een pittige en een fris-zure smaak. Er was echt wat te proeven. Het vlees van Ellis was ook prima, maar ik werd misschien nog wel het blijst van het broodje. Dat was echt extreem vers met een krokante korst. Ik heb serieus nog nooit zo’n vers broodje gehad bij een burger. Nu kan ik natuurlijk geluk hebben gehad, maar hopelijk is dat altijd zo!

Na afloop van je burger kun je trouwens bij Ellis ook terecht voor heerlijke desserts – en ze hebben ook prima fingerfood vooraf. Ik heb zelf echter genoeg aan een burger een een portie frietjes, maar voor de grote eters, kun je dus een heus 3-gangenmenu eten!

Ellis is net weer anders dan de andere zaken in Utrecht en daarom een welkome afwisseling. Zeker als je dit weekend met dat heerlijke zomerweer een burger op het terras wil eten is het een aanrader.

Ellis Gourmet Burger in Utrecht

Ellis Gourmet Burger

Neude 31
3512 AG Utrecht
ellisgourmetburger.nl

+ Prima burgers met goede toppings
+ Heerlijk vers broodje
+ Grootste burgerterras van Utrecht

– Vlakbij vier (!) andere burgerrestaurants
– Op de Neude, dus kans dat het erg druk is

Ellis Gourmet Burger in Utrecht