Al zo lang ik in Utrecht woon, is het centraal station en het hele stationsgebied daaromheen in verbouwing. De stationshal zelf is inmiddels al een tijdje af en open en ook het eerste deel van het nieuwe Hoog Catharijne is af. En bij de eigenaar van Hoog Catharijne, Kléperrie, blijken ze dol op burgers. Het bedrijf haalt later dit jaar Five Guys naar Utrecht en hebben alvast een plekje geregeld voor The Burger Federation om maar twee voorbeelden te noemen. Eén nieuwe plek om burgers te eten is al open: The Barn, middenin het nieuwe winkelcentrum.

The Barn zit in wat ze bij Hoog Catharijne de Stadskamer noemen. Een redelijk open hal, waar je het water van de Utrechtse Stadsbuitengracht kunt zien en waar een heleboel horeca komt te zitten. Open zaken met een soort terrasjes (maar dan wel warm binnen). The Barn is de eerste die open is. Dit restaurant zat al op de Zuidas en de tweede vestiging zit in Utrecht. Midden in een winkelcentrum is niet de meest gezellige locatie, maar zeker doordat het vlakbij Utrecht Centraal is, is het wel een hele praktische plek om even een burger te scoren.

The Barn is geen restaurant dat enkel burgers serveert. Je kunt er ook terecht voor ontbijt, een broodje of yoghurt. The Barn Burgers zijn echter wel hun specialiteit. Je bestelt en betaalt ze in de app van The Barn of op een groot touchscreen in de zaak. In plaats van een nummertje krijg je vervolgens een naam mee van iets dat je op een boerderij vindt. En vervolgens is het wachten tot ‘cow’ of ‘sheep’ op het scherm boven de keuken verschijnt, want dan kun je je bestelling ophalen. Het systeem is vrijwel hetzelfde als de McDonald’s overal uitrolt, alleen zijn de burgers beter.

Qua burgers is de keuze vrij standaard. Er is een classic burger, een cheeseburger en een burger met bacon. Ook een dubbele burger en een vegaburger ontbreken niet. Je kunt er als bijgerecht onder meer geroosterde aardappeltjes, gegrilde groente of een salade bij bestellen. Qua drankjes hebben ze allerlei sapjes, smoothies en limonades. En het is mogelijk om menu’s te bestellen, zodat je wat goedkoper uit bent.

Ik probeerde The Barn Bacon & Cheese Burger met aardappeltjes en een heerlijke citroenlimonade erbij. De burger was rijk belegd, het vlees was aan de dunne kant maar wel prima van smaak en structuur. Eigenlijk was het enige negatieve puntje dat het briochebroodje een beetje droog was, iets wat ik vrij vaak tegenkom bij burgertenten. Al met al heb ik echter weinig om over te klagen en krijg je voor €7,25 een prima burger!

Ik vraag me vooral af wat er met The Barn gebeurt als er straks een heleboel concurrenten openen in Hoog Catharijne en nabij Utrecht Centraal. Ik vrees dat er straks te veel burgerrestaurants in Utrecht zijn. En er kan er maar één de beste zijn…

The Barn

Te vinden in het nieuwe Hoog Catharijne
Stationsstraat 29
3511 EK Utrecht
thebarnfood.nl

+ Rijkbelegde burgers voor een prima prijs
+ Veel keuze qua bijgerechten en drankjes
+ Snel bestellen en betalen via app of touchscreen in de zaak

– Broodje was wat droog
– Niet echt bijzondere burgers op het menu
– Locatie in een winkelcentrum is niet heel sfeervol