In Utrecht opent er sinds deze zomer een heleboel nieuwe horeca vlakbij het centraal station. Dat begint in Hoog Catharijne, waar de Stadskamer boven de terugkerende Stadsbuitengracht gevuld is met restaurantjes. Over een paar maanden opent op het stationsplein nog een Paviljoen vol met horeca.

Een groot deel van de horeca is/komt in handen van HMS Host, bekend als eigenaar van alle horeca op Schiphol. Ze bezitten al een drietal horecaconcepten bovenin de stationshal van Utrecht Centraal en hebben ook een deel van de nieuwe zaken in Hoog Catharijne in handen. Eén daarvan is The Burger Federation, een concept van het Italiaanse Autogrill (dat weer de eigenaar is van HMS Host).

The Burger Federation is een redelijk standaard burgerrestaurant, dat niet echt een eigen uitstraling en identiteit heeft. Op de menukaart vind je een heleboel burgers om uit te kiezen, inclusief een vega-optie, maar niets springt er echt uit. Dat blijkt door te worden getrokken in de smaak van de burgers. Die is prima, maar ook een beetje saai.

Het kostte overigens de nodige moeite om überhaupt aan een burger te komen. Er liep heel veel personeel in de zaak rond, maar die hadden geen oog voor de mensen in de zaak. Alleen het verkrijgen van de menukaart kostte al 10 minuten. Uiteindelijk probeerde ik de Hoge Utrechter: een burger met bacon, uienringen, Oude Gracht Kaas en een Utrechtse Biersaus.

De burger was rijk belegd, de uienringen waren extreem knapperig  en de kaas en bacon waren rijk aanwezig. Het vlees en het broodje waren prima qua kwaliteit, maar de smaak was al met een beetje vlak. De saus leek te zijn vergeten, wat niet hielp. Verder twijfel ik of er daadwerkelijk Oude Gracht Kaas wordt gebruikt. Die is namelijk lang niet zo geel als de cheddar-achtige kaas op mijn burger.

Voor zo’n 15 euro voor een burger en frietjes vond ik het nogal tegenvallen. Helemaal als je je bedenkt dat Utrecht overloopt van de goede burgerrestaurants. Als je per sé in Hoog Catharijne een burger wilt eten, dan kun je beter naar The Barn gaan. Deze zaak zit tegenover The Burger Federation en is goedkoper en beter.

The Burger Federation

The Burger Federation

Hollandse Toren 2
3511 BN Utrecht

+ Handige locatie in Hoog Catharijne
+ Burgers zijn ruim belegd

– Zeer trage en niet-alerte bediening
– Niet heel bijzonder qua smaak
– Duur voor wat je krijgt