Jumbo kondigde maandag een leuke samenwerking aan: de supermarkt brengt een hele reeks producten op de markt in samenwerking met Jamie Oliver. Het gaat daarbij om makkelijke gerechten die snel klaar zijn (groenteschotels die zo de oven in gaan, complete soeppakketten, etc.). En daarbij is ook echt gekeken naar de stijl en smaakcombinaties van Jamie Oliver. Nu bestaat mijn kookboekenkast uit hamburgerkookboeken en boeken van Jamie Oliver, dus ik wilde dit wel even proberen!

In het assortiment zitten een aantal burgers, waaronder de ‘Wicked’ Hollandse Kaasburger, de ‘Brilliant’ Angus Burger en de ‘Fancy’ Tijm-Bieslook Burger. Ik probeerde echter de ‘Ultimate’ Amerikaanse Burger. Dat zijn rundvleesburgers, waar onder andere augurk, mosterd, zilveruitjes en cheddarkaas in verwerkt zijn. Ze zien er in de winkel lekker uit omdat je duidelijk de ingrediënten in het vlees ziet zitten in de verpakking. En ze bakken ook nog eens heel mooi bruin. Maar de grote vraag is: hoe smaken ze?

En dan blijkt toch maar weer dat we hier uiteindelijk gewoon met supermarktburgers te maken hebben. De smaak viel namelijk ronduit tegen. Het vlees was veel te veel op elkaar geperst, waardoor de burger veel te vast was. Het vlees was ook gewoon duidelijk van matige kwaliteit. Qua smaak was hij eigenlijk vooral erg flauw. Zonder goede toppings en flink wat saus is er eigenlijk verdomd weinig aan.

Zonde! Zeker omdat de aardappeltjes en groenten van Jamie Oliver, die ik ook probeerde, stukken beter waren. Zeker voor iets dat je zo uit de verpakking haalt en in de oven schuift waren die erg lekker! Maar qua burgers zeg ik: sla deze lijn Jamie-producten over en maak gewoon je eigen Jamie Oliver-burgers! Ik heb drie recepten voor je in de aanbieding: de Insanity Burger (mijn favoriet), de gezondere Britse Burgers of de Jamie’s Italian Burger. Alledrie heb ik ze geprobeerd en alledrie zijn ze geslaagd voor de test.

'Ultimate' Amerikaanse Burger van Jamie Oliver en Jumbo