Als je me vraagt waar je de beste burgers van Duitsland kunt eten, dan zeg ik sowieso Berlijn. Niet voor niets is het de enige stad waar ik al twee artikelen over heb geschreven. Echter: Frankfurt is een goede tweede. In de stad zijn echt een heleboel goede burgerrestaurants te vinden. Te veel om tijdens één bezoekje uit te proberen. Toch heb ik een poging gedaan om een aflevering van Wereldburgers te schrijven over Frankfurt. Maar een definitief en compleet overzicht is dit zeker niet.

Om maar meteen te beginnen met het beste: ga naar Der Fette Bulle! Dit restaurant bevindt zich in de opkomende stationsbuurt van Frankfurt. Sowieso de buurt waar het volgens de kenners gebeurt. Der Fette Bulle is een ruime zaak met een nog ruimer menu. Negen runderburgers, vier kipburgers en vier vegaburgers staan er op het menu.

Hoogtepunten van het menu zijn de pittige ‘Der Chillige Cheese’ en de ‘Burger Italia’ met gegrilde aubergine/courgette, parmezaanse kaas, mozzarella en pesto. Of wat dacht je van de ‘Avo-Huhn’? Een kipburger met onder meer avocado en barbecuesaus! En ook de vegaburger die is gemaakt van feta moet ik even noemen. Als bijgerechten heb je onder meer de keuze uit zoete aardappelfrietjes of lekker dikke friet met tijm en roosmarijn, maar ook een salade is een optie.

Maar er is meer in Frankfurt dan Der Fette Bulle. Als je jezelf een superheld voelt, moet je zeker even langs Heroes Premium Burgers. Ze hebben maar liefst 20 verschillende burgers, waaronder eentje met kimchi genaamd ‘Gangam Style’ en met chili con carne genaamd ‘Chili Sanchez’. Onder de noemer ‘Horny Boy’ hebben ze bij Heroes een burger op de kaart staan die letterlijk gevuld is met jalapeños. Vegetariërs kunnen onder meer kiezen uit de ‘Lancy Fancy’ en de ‘Toady’.

Wil je een goedkope burger? Dan moet je langs Burger Baby. Voor 5 euro heb je er een prima burger. Toppings kun je zelf uitkiezen, maar zijn ook niet duur. Zo betaal je voor bacon op je burger 70 cent en voor ui slechts 40 cent. Voor minder dan een tientje kun je overvolle burger en frietjes halen bij Burger Baby. Wie wil dat nou niet?!

Besproken locaties

Der Fette Bulle

Kaiserstraße 73
60329 Frankfurt am Main, Duitsland
derfettebulle.de

Heroes Premium Burgers

Leibnizstraße 13
60316 Frankfurt am Main, Duitsland

heroes-burgers.de

Burger Baby

Höhenstraße 24
60385 Frankfurt am Main, Duitsland
burgerbaby.de