Een week in Austin, Texas zijn en geen burger eten is bijna onmogelijk. Sowieso zitten er langs de snelweg om de 100 meter vestigingen van McDonald’s, Burger King, Wendy’s en Denny’s en downtown vind je de zaken met de betere gourmet burgers. Zelfs koffietentjes hebben er burgers op het menu staan. Toen ik voor SXSW in de Texaanse hoofdstad moest zijn, heb ik dan ook wat onderzoek gedaan. Het leven is zwaar.

Het probleem van het grote aanbod van burgers in Austin is dat het daardoor lastig kiezen is. Google maar eens op “Burgers Austin” en je vindt alleen al meerdere lijstjes met de beste burgers van de stad. Ik dacht eerder dat dit een typisch New Yorks probleem is, maar het blijkt gewoon een algemeen Amerikaans probleem.

Hopdoddy kreeg ik getipt, maar daar stond een gigantische rij voor de deur. Dus werd het de Smashburger ergens in een winkelcentrum langs de snelweg. Smashburger is eigenlijk gewoon oldschool fastfood, maar dan wel op niveau. De BBQ, Bacon en Cheddar, die ik probeerde, laat zich nog het beste omschrijven als ‘Texas’. Lekker vet, maar wel verdomd lekker.

The Shady Grove in Austin, Texas

Omdat één burger natuurlijk veel te weinig is, at ik ook nog een burger bij The Shady Groove. Een diner, waar verder alleen maar burgers zaten, met heel vleesgerechten op het menu, waaronder een flink rijtje burgers. Met de eerste burgers in die zin bedoelde ik de inwoners van Austin, met de tweede die eetbare dingen en niet andersom.

De bacon-cheeseburger bleek zeer prima met goed vlees en lekkere toppings. Er zijn vast betere burgers te krijgen in Austin, maar ergens voelde het toen ik daar zat als de ultieme Texaanse burger.

Meer Texas dan na de Smashburger en The Shady Groove kan het wat het wat mij betreft niet worden. Beter misschien wel, maar voor echt goede burgers kun je ook prima in Nederland terecht.

Besproken locaties

Smashburger
9900 S Interstate 35
Austin, TX 78748
smashburger.com

The Shady Groove
1624 Barton Springs Road
Austin, TX 78704
theshadygrove.com