Als je in de Hongaarse hoofdstad Boedapest bent, hoef je niet veel moeite te doen om aan een burger te komen. Heel veel horecagelegenheden hebben er een burger op de kaart staan en ook al heb ik ze niet allemaal kunnen proeven, daar schijnen hele goede tussen te zitten. Maar voor de beste burgers ga je uiteraard naar een specialist. En ook daarvan zijn er genoeg.

Eén van de betere burgerrestaurants is de Magic Burger Bar. Die zit op een -voor toeristen- relatief afgelegen plek, in het zuiden van Boeda (da’s de helft van Boedapest ten westen van de Donau). Het tripje er heen wordt echter wel beloond met flinke burgers met lekker veel toppings op goede broodjes. Ze hebben ook hotdogs op de kaart staan, maar laat je daar niet door verleiden, want de burgers zijn magisch!

Voor de allerbeste burgers moet je volgens de locals naar Black Cab Burger. Ze zitten op twee plekken in het Pest-deel van Buda; allebei redelijk centraal. Je kunt je burger er helemaal zelf samenstellen, waarbij je heel veel keuzes hebt. En als ik zeg heel veel, dan bedoel ik ook heel veel: de grote van de burger, of hij enkel of dubbel is, het soort vlees (rund of kip) en 15 toppings, waarvan een groot deel gratis is. Sowieso hoef je niet echt op de prijs te letten, want de burgers kosten je maar een paar euro.

Heb je snel last van keuzestress, dan zijn er ook enkele ‘house specials’. Daarvan probeerde ik de Cabbie Burger: een runderburger met bacon, cheddar, sla, tomaat, ui, augurk, jalapeños en qua sauzen mayonaise, ketchup, mosterd en barbecuesaus. Toen ik mijn burger kreeg was ik in eerste instantie verbaast omdat hij qua broodje en dikte van het vlees meer leek op een burger van de Burger King, dan op een luxe burger van een goede burgerzaak. Maar schijn bedriegt, want hij was heerlijk. Net als de -in pindaolie gebakken- frietjes trouwens.

Black Cab Burger in Boedapest

Besproken locaties

Magic Burger Bar

Alíz u. 8
1117 Boedapest, Hongarije
magicburger.hu

Black Cab Burger

Rákóczi út 19.
1088 Boedapest, Hongarije
blackcabburger.hu