Afgelopen week was ik op Lanzarote (zon en 25-30 graden, verder wil ik niemand jaloers maken). Voordat ik vertrok had ik niet de verwachting daar veel burgers te eten. Vast wel een burger bij een tapasbarretje, maar een burgerrestaurant had ik niet verwacht op het eiland met nog geen 200.000 bewoners. Niets bleek minder waar…

In het hoofdstadje Arrecife zit namelijk Tabla. Een burgerrestaurant met heerlijke burgers en allerlei soorten bieren voor de liefhebber. De menukaart is divers met een vrij simpele burger, maar bijvoorbeeld ook een Italiaanse en een Japanse variant, een heerlijke vegaburger en een tonijnburger.

Zelf probeerde ik de kipburger, die bestaat uit heerlijke gemarineerde kipfilets met onder meer kaas, chrorizo en gegrilde paprika. Hij was echt verdomd lekker dankzij de goede marinade en de chorizo. En het prima broodje waarop hij werd geserveerd werkte ook mee.

De burgers zijn voor voor Spaanse begrippen wat aan de dure kant, maar geen van de burgers komt boven de 10 euro uit. En voor 2 of 3 euro heb je er frietjes of een salade bij.

Tabla is overigens het broertje van La Cantina in het stadje Teguise. Dat is meer een tapasbar, maar er staan ook enkele burgers op de kaart. De Pantry is een burger met parmezaanse kaas, pesto en zongedroogde tomaatjes, maar er is bijvoorbeeld ook een klassieke burger met bacon en kaas. Ook deze zijn vrij prima en voor 11,95 per burger krijg je er ook nog eens heerlijke frietjes bij.

Besproken locaties

Tabla

Calle Ruperto Gonzalez Negrin 6
35500 Arrecife, Lanzarote, Spanje
cantinateguise.com/tabla

Tabla

Calle Leon y Castillo 8
35530 Teguise, Lanzarote, Spanje
cantinateguise.com