Mijn liefde voor burgers begon in Londen. Daar at ik jaren geleden tijdens een stedentripje voor het eerst een echt lekkere hamburger van fantastisch vlees met heerlijke topping. Sindsdien heb ik heel veel burgers geprobeerd in deze wereldstad. De keuze is er namelijk reuze!

De grootste burgerketen van de stad is Byron. Acht jaar geleden Tom Byng met een restaurant begonnen en inmiddels zitten ze overal in de stad! Op de kaart staan onder meer een perfecte classic burger, een bbq-burger met de naam Le Smokey en als vegaoptie een portobelloburger met geitenkaas. Deze week probeerde ik tijdens een flitsbezoek aan Londen de B-Rex van Byron. Ik geloof dat ik na de eerste hap de burger heb neergelegd en drie keer ‘OMG’ heb geroepen voor ik verder at. Ik zou zo een ticket boeken om weer een B-Rex te eten.

Byron is slechts één van de vele opties die je hebt voor burgers in Londen. Ik hoor veel goede verhalen over Dirty Burger en Honest Burgers, al heb ik die nog niet geprobeerd. En de Amerikaanse fastfood-burgers van Shake Shack zitten sinds een jaar op Covent Garden voor als je een snelle burger wil.

Voor een bijzondere burgerbeleving moet je naar MEATmission. Het is even zoeken, want de ingang zit ergens achteraf en je kunt naar binnen kijken door de ramen. Maar als je het eenmaal hebt gevonden, treed je binnen in iets wat nog het meeste lijkt op een metalkelder. Het is echter een extreem hippe bar met drank en burgers. De burgers krijg je geserveerd op tafel, zonder bordje, plankje, of mandje eronder. De dubbeldikke Dead Hippie is hun specialiteit. Als je die op hebt voel je je inderdaad een dode hippie, maar je kunt wel mooi de ultieme MeatMission-beleving van je bucketlist strepen!

Besproken locaties

MEATMission

15 Hoxton Market
London N1 6HG, Verenigd Koninkrijk
meatmission.com

Byron

Zeer veel locaties in Londen
byronhamburgers.com