Dat het leven van een burgerprofessional niet altijd over rozen gaat, bleek tijdens een bezoekje aan Wenen. Vooraf had ik al de nodige research gedaan naar waar ik de beste burgers van de stad zou kunnen eten. Nu heeft Wenen best een aantal burgerrestaurants, maar wel stukken minder dan in steden als Londen en Parijs.

Dat maakte het kiezen automatisch wat makkelijker: Omnom Burger werd goed beoordeeld, dus daar moest ik heen. De zaak lag net buiten het echte centrum van de stad en dus kwamen er een tram en een wandeling aan te pas om vervolgens voor een dichte deur te staan. Wegens vakantie tot 10 augustus dicht. Achteraf gezien had ik dat vooraf kunnen weten, want het staat op hun site, maar ja…

Vol goede moed ging ik op weg naar de twee keuze: bijna 2,5 kilometer verderop: Die Burgermacher. Volgens de recensies hebben ze daar erg goed burgers, maar toen ik er aan kwam was er geen burger te bekennen. Sterker nog: het leek wel of er werd verbouwd in de zaak. De site bevestigde me achteraf in ieder geval dat ze dicht waren: zomerstop in augustus.

Omdat ik niet weer een half uur onderweg wilde zijn, zocht ik via Foursquare een alternatief in de buurt: Flatschers. Wat overigens toch weer een kwartier lopen bleek, maar de zaak was in ieder geval open. Ze hebben een menukaart bestaande uit steaks en burgers. Daarnaast lag op elke tafel een heus vleesmagazine met daarop een foto van eigenaar Andreas Flatschers en een flink stuk rundvlees in zijn hand. In het Duitstalige blad onder meer een artikel over de zelfgemaakte broodjes die worden gebruikt voor de burgers. Dat belooft veel goeds.

Ik probeer de cheeseburger en dat blijkt een prima burgertje. Prima vlees, broodje is oké en ook de toppings zijn goed. Enige tegenvaller is een nogal grote hoeveelheid rauwe ui. Niets mis met een ringetje rauwe ui, maar Andreas Flatschers doet er zoveel op dat de cheeseburger meer naar rauwe ui smaakt, dan naar kaas. Dat is vast niet de bedoeling. Al met al een prima burger, maar ergens ga ik wel naar buiten met het idee dat het bij lange na niet de beste van de stad was…

Het magazine van Flatschers

Besproken locaties

Flatschers

Kaiserstraße 113-115
1070 Wenen, Oostenrijk
flatschers.at

Omnom Burger

Wiedner Hauptstraße 125
1050 Wenen, Oostenrijk
omnomburger.at

Die Burgermacher

Burggasse 12
1070 Wenen, Oostenrijk
dieburgermacher.at