Ik heb de afgelopen jaren al in heel veel Europese steden de burgers uitgeprobeerd, maar Kopenhagen stond nog op mijn to-do-list. Tot vorige week, toen heb ik meerdere burgers uitgeprobeerd in de Deense hoofdstad. De conclusie: goedkoop zijn ze niet, maar goed zijn de burgers in Kopenhagen wel.

Als ik de recensies mag geloven moet je voor de beste burgers van Kopenhagen naar Halifax. Dit restaurant heeft inmiddels een flink aantal vestiging in de stad en ik ben naar die midden in het centrum geweest, aan de Vesterbrogade. Het is qua inrichting een typisch burgerrestaurant met aan de muur posters die je het idee geven dat Halifax internationaal is.

Zodra je de menukaart onder ogen krijgt, snap je waarom. De burgers zijn stuk voor stuk gebaseerd op internationale keukens. Zo is de Lone Star een typische Texaanse barbecueburger en bevat de Zürich een bovenkant van rösti. De Zihuatanejo is een heerlijke Mexicaanse burger, maar er is ook gewoon een burger met de naam København voor wie liever dichterbij huis blijft. Je kunt kiezen uit twee soorten broodjes: brioche of donker, maar je kunt ook kiezen voor een burgersalade zonder brood. Vervolgens heb je de keuze uit rundvlees (in verschillende hoeveelheden), kip of drie vegetarische patty’s (onder meer rösti als patty!). En bij elke burger kun je kiezen uit tien bijgerechten van aardappelpuree tot chickenwings. Heel veel keuze dus.

Zelf probeerde ik de København met rundvlees op een brioche. Er zat onder meer cheddar, augurk en een heerlijke pittige chipotle mayo op. Samen met rauwe ui zorgde die saus echt voor een hele lekkere smaak! En de zoete aardappelfrietjes die je kunt krijgen bij Halifax zijn erg goed.

Een andere optie voor burgers in Kopenhagen is Tommi’s Burger Joint. Dit is één van mijn favoriete plekken in Berlijn om een burger te scoren, omdat de burgers simpel en goed zijn. In Kopenhagen is dat niet anders. De zaak ziet er net als in Berlijn niet uit, maar de burgers zijn top. Voor minder dan een tientje scoor je er een burger (wat voor Kopenhagen echt goedkoop is), al heb je dan natuurlijk geen drinken en frietjes.

Als geld geen rol speelt dan kun je ook terecht bij één van de vele restaurants die burgers en cocktails combineren. Cocktails zijn natuurlijk al niet goedkoop, maar in Kopenhagen wordt het drinken hiervan helemaal een duur grapje. Desondanks zijn er meerdere restaurants die burgers en cocktails slim weten te combineren. Eén daarvan is Cock’s & Burgers. Ze hebben onder meer een heerlijke burger met heel veel ui: de Onion Johnny en een heerlijke pittige burger genaamd Vera Cruz. Je kunt er vier soorten friet bij bestellen, waaronder heerlijke twisterfries .

De snelle conclusie na een weekend burgers in Kopenhagen is dan ook: er zijn in Kopenhagen veel opties om goed burgers te scoren. Geen hele verrassende concepten, maar dat mag de pret niet drukken!

Tommi's Burger Joint

Besproken locaties

Halifax

Vesterbrogade 72
1620 København K, Denemarken
halifax.dk

Tommi’s Burger Joint

Høkerboderne 21-23
1712 København V, Denemarken
burgerjoint.dk

Cock’s & Cows

Gammel Strand 34
1202 København K, Denemarken
cocksandcows.dk