Afgelopen voorjaar heb ik een kleine rondreis gemaakt door Spanje. En tijdens die reis heb ik uiteraard in ieder stad waar ik kwam de burger uitgeprobeerd. Een paar weken geleden schreef ik al over de burgers in Barcelona, vandaag is Valencia aan de beurt.

Valencia is in opkomst bij toeristen. Zeker Nederlanders. De stad heeft wat weg van Barcelona. Hij ligt ook aan de oostkust van Spanje, alleen zo’n 300 kilometer zuidelijker, en heeft een prachtig oud centrum. Tegelijkertijd is de stad wat rauwer, wat meer Berlijn. Met streetart, hippe winkels en heel veel fijne horeca.

En bij die horeca horen natuurlijk allemaal burgerrestaurants. Volgens velen is Belmondo de beste. Erg goedkoop, maar desondanks goede burgers. En de aankleding van het restaurant is hip met een fiets aan de muur en een boekenwand. Niet te missen!

Daarnaast heeft Goiko Grill meerdere vestigingen in Barcelona. Goiko Grill komt iets meer in de buurt van een fastfood-restaurant, maar dan wel met bediening en kwalitatief fantastische burgers. Er staan alleen maar originele burgers op de kaart, die je niet snel ergens anders kunt vinden. Zo probeerde ik de Kevin Bacon uit: een dubbeldikke burger met bacon door het vlees heen en kaas bovenop. Je voelt je bloedvaten dichtslibben tijdens het eten, maar hij is juist daarom heerlijk.

Sowieso zit je goed bij Goiko als je van ongezonde burgers houdt: de Threeler is namelijk een driedubbele burger! Ook de andere burgers zijn goed belegd met kaas en ook bacon is geliefd in de keuken van Goiko. Ook hebben ze regelmatig specials op het menu staan. Je kunt echter ook een salade of een bowl met allerlei verse groenten bestellen, als je echt geen vette burger wil.

Qua drinken kan ik de huisgemaakte limonade aanraden. Deze frisse limonade met munt is perfect bij een burger en maakt je maaltijd af, als je het mij vraagt.

Uiteraard zijn er nog veel meer restaurants die je niet mag missen in Valencia. Ik heb daarom alvast een tweede bezoekje aan de stad op mijn bucketlist gezet… Wanneer ga jij?

Besproken locaties

Belmondo

Calle Ciscar 56
46005 Valencia, Spanje

Goiko Grill Le Paz

Carrer de la Pau 9
46003 València, Spanje

goikogrill.com