Zoals ieder jaar heb ik ook dit jaar weer een officiële Vrijdag Burgerdag Gift Guide gemaakt. Van handige tools en toffe kookboeken tot grappige burgergoodies: dit zijn de cadeautjes die je in december aan burgerliefhebbers kunt geven.

1. Het ultieme hamburgerboek

Het ultieme Hamburgerboek Julius Jaspers

Het burgerkookboek van de bekende Nederlandse kok Julius Jaspers. Hij heeft collegakoks gevraagd naar hun ultieme burgerrecepten. Daarnaast staat het boek vol losse recepten voor de onderdelen van burgers. Dus de patty’s, sauzen, broodjes etc. vind je allemaal los terug in het boek. Dat zorgt ervoor dat de recepten van de burgers wat lastiger te gebruiken zijn (je moet continu bladeren naar de deelrecepten), maar je kunt wel zelf meer variëren. Een must have voor iedere burgerliefhebber!

Koop Het Ultieme Hamburgerboek: €25,-

2. Grillplaat

Grillplaat

Een burgerliefhebber kan eigenlijk niet zonder grillplaat. Je kunt hem gewoon op een gaspit leggen en hij biedt meer ruimte en bewegingsvrijheid dan een pan. Deze variant van Le Creuset heeft een geribbelde zijde en een vlakke: ideaal!

Le Creuset Grillplaat: €74,47

3. Krusty Burger Mok

Krusty Burger mok

De ultieme mok voor iedereen die Simpsons-fan is én houdt van burgers!

Krusty Burger Mok: €10,42

4. Kookring

Kookring

Voor het maken van een mooie ronde burger is een kookring een onmisbaar hulpmiddel. Deze set bestaat uit drie ringen in verschillende maten, waardoor je ook kleine burgers kunt maken. Handig!

Kitchen Basic Kookringen: €11,50

5. Kookboek De beste burgers

De Beste Burgers

Zoek je een goed burgerkookboek, maar is je budget beperkt? Dan is ‘De Beste Burgers’ een goede keuze. Hij staat bomvol met allerlei recepten: burgers van rund, varken, lam, kip, vis etc., allemaal in hoofdstukken gebundeld. Een positief punt is verder dat er een relatief groot vega-hoofdstuk inzit met 20 pagina’s vol recepten. Uiteraard staan er ook recepten voor broodjes, sauzen en bijgerechten in. Alles voorzien van foto’s waarvan je honger krijgt en een duidelijke uitleg.

De beste burgers: €14,95

6. Peper- en Zoutstel

Burger & Friet Peper- en Zoutstel

Oké, ik geef toe: peper- en zoutstelletjes zijn hele slechte cadeaus. Maar als je er dan toch één geeft, dan moet je deze hebben! Het zout komt uit een burger, de peper uit een bakje friet.

Burger & Friet Peper- en Zoutstel: €17,99

7. Spatel

Spatel

Dit klinkt misschien als een beetje een suf cadeau, maar een goede burgerbakker kan niet zonder een goede spatel. Eentje met een groot oppervlak, die niet krast in een pan en die stevig genoeg is om eventueel een beetje druk uit te kunnen oefenen. Deze van Brabantia voldoet aan alle eisen.

Brabantia Profile Spatel – Anti-aanbak – Matt steel: €8,99

8. Burger t-shirt

Burger T-shirt

Een t-shirt met een duidelijke boodschap. Die moet elke burgerliefhebber in zijn kast hebben liggen, toch?

T-shirt Een Burger per dag houdt de dokter weg: €30,95