December staat weer voor de deur, dus er moeten weer cadeautjes worden gegeven en/of gevraagd. Ben je dol op hamburgers of ken je iemand die dol is op hamburgers, dan kan deze officiële Vrijdag Burgerdag Gift Guide je op weg helpen!

1. Spatel

Spatel

Dit klinkt misschien als een beetje een suf cadeau, maar een goede burgerbakker kan niet zonder een goede spatel. Eentje met een groot oppervlak, die niet krast in een pan en die stevig genoeg is om eventueel een beetje druk uit te kunnen oefenen. Deze van Brabantia voldoet aan alle eisen.

Brabantia Profile Bakspaan: €9,99

2. Serveerplankjes

Serveerplankje

Het eten van een hamburger is voor tweederde de smaak, maar eenderde van het plezier haal je uit hoe de burger eruit ziet als hij geserveerd wordt. Een mooie houten plank in plaats van een saai bord kan daar bij helpen! Deze plankjes zijn eigenlijk bedoeld als snijplankjes, maar zijn ook heel geschikt om een burger op te leggen.

Snijplankje beukenhout: €6,95

3. Hamburgersokken

Hamburgersokken

“Ik heb hem zelf ook”, zeiden verkopers vroeger nog wel eens. In het geval van deze sokken is dat ook echt zo. Sowieso zijn sokken natuurlijk het ideale suffe decembercadeau, dus waarom dan niet een extreem fout paar sokken die de voeten van de drager omtoveren in twee hamburgers.

Hamburgersokken: $11,50

4. Grillplaat

Grillplaat

De hobby-burgerbakker die een stap wil maken richting het professionelere bakwerk kun je verblijden met een grillplaat. Deze kun je gewoon op een grote gaspit leggen. Een grillplaat biedt meer ruimte en bewegingsvrijheid dan een pan en zeker deze variant van gietijzer wordt gloeiend heet en verdeeld de warmte perfect

Relance Grillplaat: €89,-

5. Burgerkookboek

Burgerkookboek

Kookboeken vol hamburgers kan een echte burgerbakker nooit genoeg hebben. Eerder publiceerde ik al een lijstje van drie onmisbare kookboeken. Deze van de Burgermeester hoort eigenlijk ook gewoon in dat lijstje te staan, want het is een topboek.

Burgermeester Kookboek: €27,95

6. Kookring

Kookring

Voor het maken van een mooie ronde burger is een kookring een onmisbaar hulpmiddel. Deze set bestaat uit drie ringen in verschillende maten, waardoor je ook kleine burgers kunt maken.

Kitchen Basic Kookringen: €10,99

7. Hamburgerspaarpot

Hamburgerspaarpot

Als je op internet een beetje rond zoekt kun je echt van alles krijgen in de vorm van een hamburger. Uiteindelijk zijn er maar weinig burgerliefhebbers die je echt blij kunt maken met dat soort dingen, maar misschien ken jij er één. In dat geval is deze hamburgerspaarpot een topcadeau.

Spaarpot hamburger: €6,95

8. Barbecue

Barbecue

Een barbecue ja? In december? Een echt burgerbakker durft dat aan. En anders kun je hem gewoon bewaren tot volgend jaar zomer. Dat is zeker met deze barbecue prima te doen, want je kunt hem opvouwen! Geen gedoe meer met een barbecue die je nergens kwijt kunt en die alleen maar in de weg staat!

Notebook Vuurkorf & Houtskoolbarbecue: €29,95