Vrijdag Burgerdag staat vol met heerlijke burgerrecepten die je gratis kunt gebruiken, maar stiekem is het natuurlijk heerlijk om gewoon door een fysiek kookboek heen te bladeren. Zelf doe ik het regelmatig om weer nieuwe inspiratie op te doen. En omdat er continu nieuwe boeken uitkomen, breid ik mijn collectie steeds verder uit. De beste hamburgerkookboeken van 2017 deel ik graag met je.

1. Het ultieme hamburgerboek

Het ultieme Hamburgerboek Julius Jaspers

De bekende Nederlandse kok Julius Jaspers is de laatste jaren helemaal fan geworden van burgers en heeft er nu zelfs een kookboek over geschreven. Hij heeft veel collega’s gevraagd naar hun ultieme burgerrecept wat een leuke introductie oplevert. Vervolgens volgen alle burgerrecepten en zijn die achterin het boek weer uitgesplitst in losse elementen. Dus de patty’s, sauzen, broodjes etc. vind je allemaal los terug in het boek. Dat zorgt ervoor dat de recepten van de burgers wat lastiger te gebruiken zijn (je moet continu bladeren naar de deelrecepten), maar dat het boek perfect is om zelf creatief aan de slag te gaan. Een must have!

Koop Het Ultieme Hamburgerboek

2. De beste burgers

De Beste Burgers

Dit hamburgerkookboek is lekker klassiek van opzet. Dat wil zeggen: burgers van rund, varken, lam, kip, vis etc. allemaal in hoofdstukken gebundeld. Een positief punt is dat er een relatief groot vega-hoofdstuk inzit met 20 pagina’s vol recepten. Uiteraard staan er ook recepten voor broodjes, sauzen en bijgerechten in. Alles voorzien van foto’s waarvan je honger krijgt en een duidelijke uitleg. De beste burgers is daarmee een burgerkookboek dat geschikt is voor iedereen.

Koop De beste burgers

3. The Bob’s Burgers Burger Book

Bij de Urban Outfitters ligt op hun boekentafel altijd één hamburgerkookboek. Op dit moment is dat The Bob’s Burgers Burger Book. Het is het kookboek dat je de recepten brengt uit de bekroonde animatieserie Bob’s Burger van Comedy Central. Het boek is helemaal getekend, uiteraard in de stijl van de serie, en bevat ook steeds een verwijzing naar de aflevering waarin de burger te zien was. Elke fan van de serie zou dit kookboek in huis moeten hebben, maar ook als je geen kijker bent, is het een fantastisch boek. Al moet ik er wel bij melden dat het Engelstalig is.

Koop The Bob’s Burgers Burger Book

4. Het ultieme burger grillboek

Het Ultieme Burger Grillboek

Een compact, maar toch heel compleet hamburgerkookboek. Zou kun je Het ultieme burger grillboek het beste omschrijven. Voor 15 euro krijg je 160 pagina’s vol met heerlijke recepten, inclusief broodje, bijgerechten, sauzen en zelfs een hoofdstuk zoete burgers. De recepten zijn overzichtelijke opgeschreven en voorzien van een lijstje met voedingswaarden. Ideaal om cadeau te geven!

Koop Het ultieme burger grillboek