Mensen die een beetje last hebben van OCD haten burgers. De reden? Het wordt altijd een teringzooi. Sowieso past een goede burger vaak niet helemaal goed in je mond. En dan valt ook nog eens het beleg met saus en al er af, doordat je bij elke hap alles tussen het broodje uitduwt.

Het is voor een deel de charme van het eten van een burger, maar er zijn ook oplossingen voor. Zie het filmpje hierboven waarin de pinkentechniek wordt uitgelegd.

Wat ook helpt is de burger omkeren als je hem op gaat eten. De bovenkant van het broodje is namelijk heel vaak net iets steviger dan de onderkant. Sowieso een tip als je zelf burgers bakt: gebruik een harde bol (Italiaanse bol!) en/of gril het broodje even in de pan waar je de burgers in gaat bakken.

Het allermakkelijkste is uiteindelijk de burgerhouder, een kartonnetje waar je je burger in kunt stoppen, zodat er aan de achterkant niets uit kan vallen. Ik kwam ze tegen bij Bacao in Barcelona, waar je ze overhandigd krijgt als je je burger bestelt en je je wachttijd dus nuttig kan besteden aan het in elkaar zetten van de burgerhouder: