Een doorgewinterde burgereter kent het wel: je bent een lekkere sappige burger met veel toppings aan het eten en dan druipt er wat op je bord. Niet erg; beter op je bord dan op je kleren, maar het is wel lastig als je vervolgens je burger op je bord wilt leggen. Dan komt die in de troep te liggen en de onderkant van je broodje wordt sompig. Wil je niet. Is irritant. Dus, zoals bij dit soort praktische problemen wel vaker gebeurt, is er een oplossing bedacht: de Burger Lift.

Het idee is fucking simpel: een rekje waar je je burger oplegt. Het lijkt een beetje op de rekjes die je kunt kopen om een taart of koekjes op af te laten koelen, maar dan een stuk kleiner. En leuker, want in het design van de Burger Lift is een burger verwerkt. Daarnaast kun je hem niet alleen in metaal krijgen, maar ook in rood plastic.

Burger Lift

De Burger Lift is ruim een jaar geleden gestart als Kickstarter-project en haalde daar meer dan 11.000 dollar op. Inmiddels zijn de rekjes verstuurd naar de investeerders en kan iedereen ze online bestellen. Voor 11 dollar krijg je vier plastic versies; voor 25 dollar vier metalen. Daar komt nog wel $12,50 verzendkosten bovenop om ze hier in Nederland op je deurmat te krijgen.

Dat is dus flink aan de prijs voor thuis, maar voor burgerrestaurants is het een prima investering. Burger Lift biedt daarom ook de optie om de rekjes groot in te kopen en op die manier kun je als ondernemer je klanten helpen en ook nog eens je burgers op een unieke manier serveren. Tenminste: ik ben de Burger Lift nog nooit in de horeca tegengekomen.